Ontwerp-bestemmingsplan HKA

Logo Arnhem

Burgemeester en wethouders maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat ter inzage ligt

het ontwerp-bestemmingsplan 'HKA'

landelijk bekend onder het plan-identificatienummer NL.IMRO.0202.879-0201.

Inzien

Het ontwerp-bestemmingsplan ligt met ingang van 7 april 2016 gedurende een termijn van 6 weken (tot en met 18 mei 2016) voor een ieder ter inzage op het stadshuis, loket BWL, Koningstraat 38. Het ontwerp-bestemmingsplan is met ingang van 7 april 2016 ook op internet in te zien (technische storing voorbehouden).

De interactieve digitale verbeelding van het plan is te raadplegen op het webadres: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0202.879-0201 

De digitale bestanden die gezamenlijk het juridisch geldend bestemmingsplan vormen zijn te vinden op het webadres: http://www.arnhem.nl/ruimtelijkeplannen/plannen/NL.IMRO.0202.879-/NL.IMRO.0202.879-0201/

Aanleiding en doel

Het project 'HKA' voorziet in het herontwikkelen van het HKA-terrein tot woonlocatie. Op het HKA-terrein zijn in de huidige situatie een drietal gebouwen aanwezig, te weten een schoolgebouw (voormalige Sint Annaschool), het voormalige HKA-gebouw (Hogeschool voor de Kunsten Arnhem) en een stadsboerderij (Nijhoffstraat 40a). De gebouwen binnen het plangebied hebben hun functie verloren en staan grotendeels leeg. De overige gronden zijn ingericht met verharding (o.a. speelplaats en parkeerterreinen) en groenvoorzieningen. De gemeente heeft onlangs het terrein (na een verkoop onder voorwaarden) verkocht. Dit bedrijf heeft plannen om het terrein te herontwikkelen.

Het voornemen is om:

  • het schoolgebouw te slopen en ter plaatse een appartementengebouw te realiseren bestaande uit drie bouwlagen met in totaal 12 (zorg)appartementen;

  • het voormalig HKA-gebouw te verbouwen ten behoeve van het wonen. Er komen vijf herenhuizen, vier kleinere woningen en drie appartementen in het van buiten geheel te renoveren gebouw.

  • het bestaande bouwblok aan de Hommelseweg stedenbouwkundig af te ronden door het realiseren van zes grondgebonden woningen.

  • de ontsluiting van het gebied (tweede entree Hommelseweg) te herinrichten evenals het buitenterrein.

  • Het bestaande boerderijtje (Nijhoffstraat 40a), gelegen achter de woningen aan de Nijhoffstraat, wordt verkocht en herbestemd tot wonen (maximaal 1 woning).

Het ontwerp-bestemmingsplan 'HKA' voorziet in een juridisch planologisch kader voor de hiervoor genoemde ontwikkelingen.

Zienswijze

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze betreffende het ontwerp-bestemmingsplan indienen bij de gemeenteraad (adres: Postbus 9029, 6800 EL Arnhem).

Informatie

Voor informatie over het ontwerp-bestemmingsplan en het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de heer Lagerberg, tel. nr.: 026-3773391 van de Afdeling Ruimte.

Naar boven