Terinzage legging van het ontwerpwijzigingsplan Drechtdijk 56

Logo Uithoorn

Burgemeester en wethouders van Uithoorn maken bekend dat het ontwerpwijzigingsplan Drechtdijk 56 met planidentificatienummer NL.IMRO.0451.WPDrechtdijk56-OW01 met ingang van vrijdag 8 april 2016 gedurende zes weken ter inzage ligt.

Toelichting

Op 25 juni 2015 is het bestemmingsplan Landelijk Gebied – De Kwakel Tuinbouwgebied door de gemeenteraad van Uithoorn vastgesteld. De Drechtdijk is gelegen binnen dit bestemmingsplan. Aan de Drechtdijk zijn nog een aantal woningen bestemd als bedrijfswoning. In de structuurvisie van de gemeente Uithoorn is aangegeven dat het wenselijk is om de korrelige structuur van bebouwing in deze linten te behouden en te versterken. Uit dat oogpunt bestaat er geen bezwaar om deze bedrijfswoningen, mits ze niet meer tot het bedrijf horen, tot burgerwoning te bestemmen. Hiervoor is in het bestemmingsplan ‘Landelijk gebied – De Kwakel Tuinbouwgebied’ een wijzigingsbevoegdheid opgenomen. Door de eigenaar van Drechtdijk 56 is het verzoek ingediend om gebruik te maken van de wijzigingsbevoegdheid om de bestaande bedrijfswoning om te zetten naar een burgerwoning. Het verzoek past binnen de wijzigingsvoorwaarden.

Ter inzage

Het ontwerpwijzigingsplan ligt van vrijdag 8 april 2016 tot en met donderdag 19 mei 2016 ter inzage.

Het ontwerpwijzigingsplan is digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl. Daarnaast ligt het

wijzigingsplan ter inzage in het gemeentelijk informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis, Laan

van Meerwijk 16 te Uithoorn gedurende de openingstijden van het gemeentehuis.

Indienen zienswijze

Binnen deze termijn van zes weken kunnen belanghebbenden tegen het ontwerpwijzigingsplan zienswijzen indienen bij burgemeester en wethouders, Postbus 8, 1420 AA Uithoorn. Het college zal met inachtneming van eventuele zienswijzen, een beslissing nemen over de vaststelling van het wijzigingsplan.

 

Uithoorn, 6 april 2016

Naar boven