TER INZAGE LEGGING Ontwerpbestemmingsplan Drechtdijk 90 en ontwerpbesluit Hogere waarde (Wet geluidhinder)

Logo Uithoorn

Burgemeester en wethouders van Uithoorn maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Drechtdijk 90 met identificatiecode NL.IMRO.0451.BPDrechtdijk90-OW01 en het ontwerp Besluit Hogere waarde (Wet geluidhinder) met ingang van vrijdag 8 april 2016 gedurende zes weken ter inzage ligt.

Toelichting ontwerpbestemmingsplan

De aanleiding voor het opstellen van het bestemmingsplan Drechtdijk 90 is het ingediende initiatief om de intensieve veehouderij te beëindigen en om te schakelen naar biologische rundveehouderij en als nevenfunctie een agrarisch kinderdagverblijf te kunnen exploiteren.

Het initiatief past niet binnen het huidige bestemmingsplan. Om het initiatief mogelijk te maken, wordt een bestemmingsplanprocedure opgestart.

Ontwerpbesluit Hogere waarde (Wet geluidhinder)

Burgemeester en wethouders van Uithoorn maken bekend, dat zij voornemens zijn tot vaststelling van een hogere grenswaarde van maximaal 55 dB als bedoeld in de Wet geluidhinder. Het verzoek heeft betrekking op het realiseren van het agrarisch kinderdagverblijf te Drechtdijk 90 te De Kwakel. De verhoogde geluidbelasting wordt veroorzaakt door het wegverkeer van de Noordzuidroute. Hiervoor is een ontwerpbesluit opgesteld.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan en het Ontwerpbesluit Besluit Hogere waarde liggen vanaf vrijdag 8 april 2016 t/m donderdag 19 mei 2016 ter inzage en zijn digitaal te raadplegen op http://www.ruimtelijkeplannen.nl. Daarnaast liggen de stukken ter inzage in het gemeentelijk informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis gedurende de openingstijden van het gemeentehuis.

Indienen zienswijze ontwerpbestemmingsplan

Gedurende bovengenoemde termijn van zes weken kan een ieder zijn of haar zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken aan de gemeenteraad van de gemeente Uithoorn, postbus 8, 1420 AA Uithoorn. De gemeenteraad zal met inachtneming van eventuele zienswijzen, een beslissing nemen over de vaststelling van het bestemmingsplan.

Indienen zienswijze ontwerpbesluit Hogere waarde

Gedurende bovengenoemde termijn van zes weken kan een belanghebbende zijn of haar zienswijze over het ontwerpbesluit Hogere waarde kenbaar maken aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Uithoorn, postbus 8, 1420 AA Uithoorn. Het college zal met inachtneming van eventuele zienswijzen, een beslissing nemen over het verzoek vaststelling hogere waarde.

 

Uithoorn, 6 april 2016

Naar boven