Bekendmaking ontwerpbesluiten en coördinatiebesluit 'Vreelandseweg, Van Brakelterrein'

Logo Hilversum

 

Burgemeester en wethouders van Hilversum hebben op 29 maart 2016 besloten de gecoördineerde procedure te starten om perifere detailhandel mogelijk te maken op de Vreelandseweg 6, 12 en 14, de Verlengde Zuiderloswal en de Zuiderloswal 6 op het Havenkwartier in Hilversum.

Ontwerpbesluiten

Op grond van paragraaf 3.6.1 Wro en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht maken burgemeester en wethouders van Hilversum bekend dat met ingang van 8 april 2016 gedurende zes weken de volgende stukken voor een ieder ter inzage liggen:

Ontwerpwijzigingsplan ‘Vreelandseweg, Van Brakelterrein’

De gemeente is voornemens mee te werken aan het verzoek van COD Investments III BV (verder COD) om perifere detailhandel (PDV) te realiseren op bovengenoemde locatie. De gronden zijn in Hilversum ook bekend als het zgn. 'Van Brakelterrein'. Perifere detailhandel is detailhandel die naar aard en omvang niet goed in de overige winkelgebieden past, zoals bouwmarkten en de grotere meubelzaken.

In het geldende bestemmingsplan 'Vreelandseweg' is een wijzigingsbevoegdheid opgenomen die PDV ter plaatse mogelijk maakt. Er is een ontwerp-wijzigingsplan opgesteld. In het ontwerpplan is gemotiveerd dat het verzoek van COD past binnen de wijzigingsvoorwaarden.

Ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen

Voor de realisatie van de perifere detailhandelsbebouwing is op 24 december 2014 omgevingsvergunning aangevraagd. Deze aanvraag past binnen het ontwerp-wijzigingsplan ‘Vreelandseweg, Van Brakelterrein’.

Coördinatiebesluit

Burgemeester en wethouders van Hilversum maken bekend dat de gemeenteraad op 3 juni 2015 heeft besloten de coördinatieregeling volgens paragraaf 3.6.1 Wet ruimtelijke ordening (Wro) van toepassing te verklaren op het wijzigingsplan ‘Vreelandseweg, Van Brakelterrein’ én de omgevingsvergunningaanvraag voor het realiseren van de perifere detailhandelsbebouwing op de gronden ter plaatse van de Vreelandseweg 6, 12 en 14, de Verlengde Zuiderloswal en de Zuiderloswal 6 in Hilversum.

De coördinatieregeling maakt het mogelijk om de benodigde besluiten voor deze ontwikkeling gezamenlijk voor te bereiden en te coördineren. Door de coördinatieregeling worden de procedures van het wijzigingsplan en die van de omgevingsvergunning gecombineerd in één procedure. Binnen deze procedure kan een ieder zienswijzen indienen (termijn van 6 weken).

Het college van burgemeester en wethouders verzorgt de coördinatie tussen de vaststelling van het wijzigingsplan en het verlenen van de omgevingsvergunning voor de activiteiten bouwen. Het is niet mogelijk tegen het coördinatiebesluit bezwaar of beroep in te stellen.

 

Inzage

Het ontwerp-wijzigingsplan ‘Vreelandseweg, Van Brakelterrein’ met alle bijlagen, het ontwerp-besluit omgevingsvergunning met bijlagen en het coördinatiebesluit liggen van 8 april 2016 tot en met 19 mei 2016 ter visie in de Burgerleeskamer op het Stadskantoor, Oude Enghweg 23. Het Stadskantoor is iedere werkdag geopend tussen 08.30 - 17.00 uur en op donderdagavond tussen 17.00 - 19.30 uur. Tegen betaling van leges kan een afschrift verstrekt worden van de ter visie gelegde stukken. Het ontwerp-wijzigingsplan kan daarnaast ook worden ingezien via http://0402.roview.net/ of op de website http://www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website kan het tabblad ‘Bestemmingsplannen’ worden gekozen, waarna het ontwerp-wijzigingsplan kan worden opgeroepen via het invullen van de locatie, de naam van het wijzigingsplan of het planid-nummer NL.IMRO.0402.13wp01pdvbrakelter-on01.

 

Zienswijze

Gedurende de periode van ter visie ligging kan een ieder (bij voorkeur) schriftelijk of mondeling een zienswijze geven over het ontwerp-wijzigingsplan en over het ontwerpbesluit omgevingsvergunning. Wij verzoeken u in uw zienswijze kenbaar te maken tegen welk ontwerpbesluit uw zienswijze zich richt. Zienswijzen dienen gericht te worden aan het college van Burgemeester en wethouders, Postbus 9900, 1201 GM Hilversum. Wij benadrukken dat het niet mogelijk is via elektronische weg te reageren. Alle zienswijzen worden toegevoegd aan de ter visie liggende stukken en zijn daarmee openbaar.

 

Informatie

Voor het inwinnen van informatie of het mondeling naar voren brengen van een zienswijze kunt u contact opnemen met de heer R. Sprik, telefoon 035 – 629 2586.

 

 

 

Hilversum 7 april 2016

Burgemeester en wethouders Hilversum

Naar boven