VERKEERSBESLUIT aansluiting en voorrangsregeling fietspad Middelsteeg Zaltbommel

Logo Zaltbommel

Burgemeester en wethouders van de gemeente Zaltbommel;

-gelet op het collegebesluit d.d. 5 februari 2008, waarbij aan het afdelingshoofd van de afdeling Realisatie en Beheer de bevoegdheid is gemandateerd tot het nemen van verkeersbesluiten als bedoeld in artikel 18 van de wegenverkeerswet 1994.

Overwegende dat:

  • -

    de Middelsteeg te Zaltbommel gelegen is;

  • -

    het betreffende gebied in beheer is bij de gemeente en dat de gemeente derhalve bevoegd is tot het nemen van het verkeersbesluit;

  • -

    er momenteel werkzaamheden plaats vinden ten behoeve van de reconstructie van de N322;

  • -

    er voor dit project een nieuw kunstwerk is gerealiseerd over de Middelsteeg met een fietserstunnel;

  • -

    hierdoor het bestaande fietspad vanaf de N322 is verlengd en de aansluiting van het fietspad op de Middelsteeg wordt verplaatst van de noordkant naar de zuidkant van de Middelsteeg;

  • -

    het in verband met de verkeersveiligheid noodzakelijk is de voorrangssituatie van de aansluiting van het fietspad op de Middelsteeg te regelen.

overeenkomstig artikel 24 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer heeft overleg plaatsgevonden met de, daartoe gemandateerde, verkeersadviseur van politie-eenheid Oost-Nederland, afdeling D.R.O.S., werkzaam binnen het district Gelderland-Zuid.  

gelet op:

  • -

    het bepaalde in de Wegenverkeerswet 1994;

  • -

    het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW);

  • -

    het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990;

  • -

    de uitvoeringsvoorschriften behorende bij het BABW;

besluiten :

  • -

    het vernieuwde fietspad vanaf de N322 aan te sluiten op de Middelsteeg en hiermee de huidige bebording G12a te verplaatsen naar de nieuwe aansluiting;

  • -

    het verkeer op de Middelsteeg voorrang te verlenen ten opzichte van het fietsverkeer vanaf het nieuwe fietspad;

  • -

    deze voorrangssituatie uit te voeren door middel van de borden B01, B06 en benodigde markering in de vorm van haaientanden.

Aldus vastgesteld door burgemeester en wethouders van de gemeente Zaltbommel

op 5 april 2016

Dit besluit wordt in de Staatscourant gepubliceerd op 6 april 20116.

Tegen dit besluit kunnen belanghebbenden binnen 6 weken na openbare kennisgeving ervan een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders. Gedurende deze termijn ligt het besluit tijdens openingstijden voor een ieder ter inzage bij de publieksbalie van het gemeentekantoor.

In uw bezwaarschrift vermeldt u in ieder geval uw naam, adres en handtekening, het besluit waartegen u bezwaar maakt en de reden waarom u het niet eens bent met het besluit.

Dit besluit treedt direct in werking, ook als u bezwaar maakt. Als u vindt dat het besluit niet in werking

moet treden, dan kunt u de Voorzieningenrechter verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. U

kunt alleen een voorlopige voorziening vragen als u ook een bezwaarschrift ingediend hebt en er

sprake is van een spoedeisend belang. Voor de behandeling van een verzoekschrift betaalt u griffierecht. Een verzoekschrift richt u aan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Gelderland, afdeling Bestuursrecht, postbus 9030, 6800 EM Arnhem. U kunt ook digitaal een verzoekschrift indienen. Een elektronische handtekening (DigiD) is dan vereist. Kijk op de site http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht voor de precieze voorwaarden.

Naar boven