Vaststelling  bestemmingsplan ‘Parapluherziening geluidzone industrie Gasthuiswaard

Logo Geertruidenberg

De gemeenteraad heeft op 24 maart 2016 het bestemmingsplan Parapluherziening geluidzone industrie Gasthuiswaard met IMRO-nummer NL.IMRO.0779.Bpgeluidgwaard-VS01 vastgesteld (art. 3.8 Wet ruimtelijke ordening).

Het bestemmingsplan heeft betrekking op de reparatie van de door de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State op 18 april 2012 vernietigde aanduiding ‘geluidzone- industrie’ van het bestemmingsplan Gasthuiswaard (2010). In dit bestemmingsplan is een nieuwe begrenzing voor de geluidzone opgenomen.

 

Ligging plangebied

De delen van de geluidzone die liggen binnen het plangebied van het bestemmingsplan Gasthuiswaard uit 2010, evenals de noordelijke begrenzing van de geluidzone behorende bij het bedrijventerrein Gasthuiswaard, worden herzien.

Voor de duidelijkheid en raadpleegbaarheid is de volledige (nieuwe) geluidzone in deze parapluherziening opgenomen. Naast de gronden gelegen in bestemmingsplan Gasthuiswaard uit 2010 worden daartoe de gronden in de volgende bestemmingsplannen herzien:

 

  • 1.

    Geertruidenberg Noord West

  • 2.

    Buitengebied

  • 3.

    Buitengebied, 1e herziening  

  • 4.

    Kom Geertruidenberg 2012

  • 5.

    Dongeburgh

 

Hogere waarde Wet geluidhinder

Vanwege de voorgestane zoneverruiming treedt vanwege het industrieterrein ter plaatse van een aantal woningen een geluidbelasting op van meer dan 50 dB(A) etmaalwaarde.

Burgemeester en wethouders van Geertruidenberg maken bekend dat zij daarop op 2 februari 2016 een beschikking hogere waarde ingevolge de Wet geluidhinder als bedoeld in artikel 55 van die wet voor het bestemmingsplan ‘Parapluherziening geluidzone industrie Gasthuiswaard’ hebben vastgesteld.

 

De termijn voor het instellen van beroep start gelijk met de beroepstermijn van het onderhavige bestemmingsplan. Voor een nadere toelichting verwijzen wij u naar hetgeen is opgenomen onder het kopje ‘Beroep’.

 

Communicatie

U kunt het vastgestelde bestemmingsplan, het vaststellingsbesluit hogere waarde en de bijbehorende stukken gedurende zes weken met ingang van vrijdag 8 april 2016 tot en met donderdag 19 mei 2016 inzien in de Gemeentewinkel van het gemeentehuis, Vrijheidstraat 2 in Raamsdonksveer. U kunt er elke werkdag terecht van 08.30 uur tot 13.00 uur en op woensdag van 14.00 uur tot 20.00 uur. Ook kunt u het bestemmingsplan en bijbehorende stukken inzien op www.geertruidenberg.nl -> bekendmakingen of via www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Beroep

Als u uw zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan en/ of de ontwerpbeschikking hogere waarde Wet geluidhinder, op tijd aan de gemeenteraad resp. het college heeft kenbaar gemaakt of als u als belanghebbende kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest uw zienswijze bij de gemeenteraad/ college kenbaar te maken, kunt u van 9 april 2016 t/m 20 mei 2016 beroep instellen.

 

Het beroepschrift moet worden gericht aan:

De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA 's-Gravenhage

 

Het instellen van beroep schort de werking van het bestemmingsplan niet op. Degene die beroep instelt kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak.

 

Het bestemmingsplan treedt in werking op 21 mei 2016, tenzij voor deze datum een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. In dat geval wordt de inwerkingtreding van het bestemmingsplan opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Naar boven