ONTWERP BESTEMMINGSPLAN EN ONTWERP EXPLOITATIEPLAN LOCATIE CASTOR

Logo Veenendaal

Burgemeester en wethouders van Veenendaal maken bekend dat met ingang van 7 april 2016 het ontwerp bestemmingsplan locatie Castor, het ontwerp exploitatieplan locatie Castor en de daarop betrekking hebbende stukken ter inzage liggen.

Inhoud ontwerp bestemmingsplan

Het terrein waar nu tuincentrum en hoveniersbedrijf Koninklijke Ginkel Groep BV is gevestigd, wordt herontwikkeld tot woongebied. Om de herontwikkeling mogelijk te maken is het ontwerp bestemmingsplan locatie Castor opgesteld. Het ontwerp bestemmingsplan maakt het mogelijk 66 vrije sector huurwoningen te bouwen op deze locatie.

 

Ligging plangebied bestemmingsplan

 

Het plangebied ligt ten oosten van de rijweg Kleine Beer, aan de kruising met de rijweg Castor en ten noorden van de fietssnelweg Vijgendam. De oostelijke grens is het Dragonderpark en de noordgrens grenst aan de woonpercelen gelegen aan de Dissel.

Ontwerp Exploitatieplan locatie Castor

Het exploitatieplan maakt onderdeel uit van het bestemmingsplan en biedt de gemeente de mogelijkheid om kosten die zij maakt, te verhalen op de ontwikkelaar van het exploitatiegebied. Het exploitatieplan waarborgt daarmee de economische uitvoerbaarheid van het bestemmingsplan.

In dit geval is het verhaal van kosten voor de realisering van het bestemmingsplan in principe via een grondexploitatieovereenkomst verzekerd. Als financiële achtervang is echter ook een ontwerp exploitatieplan opgesteld.

Ter inzage

Het ontwerp bestemmingsplan met bijlagen, het ontwerp exploitatieplan en het ontwerp raadsbesluit liggen met ingang van donderdag 7 april 2016 gedurende 6 weken (dus tot en met woensdag 18 mei 2016) ter inzage in het gemeentehuis bij het Omgevingsloket, Raadhuisplein 1 te Veenendaal.

Deze balie is op de volgende tijden geopend:

  • maandag van 17.00 - 20.00 uur;

  • dinsdag, woensdag en vrijdag van 9.00 - 13.00 uur en;

  • donderdag van 09.00 - 20.00 uur.

Website

Via de volgende links http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0345.bpCastor-ow01

en http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0345.EPCastor-ow01 kunt u de ontwerpen met bijbehorende stukken inzien.

Reageren

 

Tot en met woensdag 18 mei 2016 kan een ieder zienswijzen ten aanzien van de ontwerpen en bijbehorende stukken bij voorkeur schriftelijk maar ook mondeling indienen.

 

Schriftelijk

Uw zienswijze sturen naar de raad van de gemeente Veenendaal, postbus 1100, 3900 BC Veenendaal.

Mondeling

Voor het mondeling indienen van uw zienswijze kunt u een afspraak maken met Marleen Wassenaar van de afdeling Wonen en Leven, telefoonnummer (0318) 538 538.

Crisis- en herstelwet

Dit ontwerp bestemmingsplan betreft tevens een project als bedoeld in afdeling 1 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet. Dat betekent onder meer dat bijzondere procedurele bepalingen van toepassing zullen zijn op de beroepsprocedure bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Die procedure is nu nog niet aan de orde.

Meer informatie

Als u nog vragen heeft over het indienen van zienswijzen of de plannen kunt u eveneens contact opnemen met Marleen Wassenaar van de afdeling Wonen en Leven via bovengenoemd telefoonnummer.

Naar boven