Vastgesteld bestemmingsplan Buitengebied, Vierhuizenweg 21en besluit Hogere waarden

Logo Oldebroek

Burgemeester en wethouders van de gemeente Oldebroek maken, overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht, bekend dat de gemeenteraad op 10 maart 2016 het bestemmingsplan Buitengebied, Vierhuizenweg 21 ongewijzigd heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan is vastgesteld conform het hierop betrekking hebbende raadsbesluit en de daarbij behorende stukken.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Oldebroek maken bekend dat de Hogere waarden voor het bestemmingsplan Buitengebied, Vierhuizenweg 21 op 22 januari 2016 zijn vastgesteld conform het ontwerpbesluit. Het definitieve besluit Hogere waarden wordt gelijktijdig met het vastgestelde bestemmingsplan ter inzage gelegd.

Doel van het plan

Het bestemmingsplan Buitengebied, Vierhuizenweg 21 heeft tot doel het verplaatsen van een bestaande woning om tot een betere woon- en leefklimaat te komen en tot een betere landschappelijke inpassing van de woning. Om de verplaatsing van de woning mogelijk te maken dient het vigerende bestemmingsplan Buitengebied 2007 te worden gewijzigd.

Hogere waarden

Op grond van het Besluit geluidhinder mag het weggeluid bij de gevels van nieuw te bouwen woningen niet hoger zijn dan 48 decibel. Het geluidsniveau op de gevel van de nieuw te bouwen woning aan de Vierhuizenweg in het bestemmingsplan Buitengebied, Vierhuizenweg 21 bedraagt echter maximaal 53 decibel. Burgemeester en wethouders hebben in verband daarmee voor de bedoelde woning een hogere geluidsbelasting toegestaan van maximaal 53 decibel.

Inzagetermijn

De betreffende stukken liggen met ingang van woensdag 6 april 2016 gedurende zes weken tot en met dinsdag 17 mei 2016 voor iedereen ter inzage in het gemeentehuis van Oldebroek. Het bestemmingsplan is ook digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl en op www.oldebroek.nl.

Beroep bestemmingsplan

Gedurende de termijn van de terinzagelegging kan een belanghebbende, die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende, aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3:4 van de Algemene wet bestuursrecht zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Beroep Hogere Waarden

Gedurende de termijn van de terinzagelegging kan een belanghebbende, die tijdig zijn zienswijze bij het college van burgemeester en wethouders kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende, aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet overeenkomstig artikel 110c van de Wet geluidhinder juncto afdeling 3:4 van de Algemene wet bestuursrecht zijn zienswijze bij het college van burgemeester en wethouders naar voren heeft gebracht, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

De besluiten tot vaststelling van het bestemmingsplan en de Hogere waarden treden in werking daags na afloop van de beroepstermijn tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State wordt ingediend. Het bestemmingsplan treedt dan pas in werking, nadat op het verzoek is beslist.

 

Het college van de gemeente Oldebroek, 5 april 2016.

Naar boven