WET RUIMTELIJKE ORDENING

Logo Westvoorne

ontwerp bestemmingsplan

Sanering glastuinbouw cluster Achterstrypseweg 5 Rockanje

Burgemeester en wethouders van Westvoorne maken, in overeenstemming met artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Sanering glastuinbouw cluster Achterstrypseweg 5 Rockanje ter inzage wordt gelegd. De stukken liggen met ingang van 14 april 2016 voor een periode van zes weken ter inzage.

U kunt de stukken downloaden van de website www.westvoorne.nl/grondgebied, onder het kopje ‘bestemmingsplannen’. Ook is het plan in te zien via de website RO-Online: www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer van het bestemmingsplan is NL.IMRO.0614.0000bpClusterAchtw-0010. Tot slot kunt u een papieren versie van het plan bekijken in het gemeentehuis, Raadhuislaan 6 in Rockanje.

Plangebied en doel bestemmingsplan

Met het bestemmingsplan worden op de percelen Kleidijk 11-13 Oostvoorne en Achterstrypseweg 5 Rockanje de mogelijkheden voor een glastuinbouw- of ander agrarisch bedrijf verwijderd. De kassen en andere bedrijfsgebouwen worden gesloopt (aan de Kleidijk is dit inmiddels gebeurd). De bedrijfswoningen worden omgezet naar een burgerwoning. Ter compensatie voor de sanering worden verder op de locatie Achterstrypseweg mogelijkheden geboden voor in totaal zeven nieuwe vrijstaande woningen. Op de locatie Kleidijk worden geen nieuwe woningen mogelijk gemaakt.

Opstelling van het bestemmingsplan past binnen het beleid zoals dit is opgenomen in de structuurvisie Glasherstructurering (na 1e herziening).

Indienen zienswijzen

Met ingang van 14 april 2016 kunt u gedurende zes weken schriftelijk of mondeling zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan geven. Zienswijzen kunnen door een ieder worden ingediend.

Een schriftelijke zienswijze stuurt u aan de gemeenteraad van Westvoorne, Postbus 550, 3235 ZH Rockanje. Voor het mondeling geven van een zienswijze maakt u een afspraak met de behandelende ambtenaar via telefoonnummer (0181) 40 81 22, of via het Servicepunt via telefoonnummer 14 0181.

 

Rockanje, 13 april 2016

Burgemeester en wethouders van Westvoorne

de secretaris, Rob Beek

de burgemeester, Peter de Jong

Naar boven