Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Nijmegen Dukenburg - 13 (Meijhorst 60-10)’, Nijmegen

Logo Nijmegen

De Raad van de gemeente Nijmegen heeft, met toepassing van artikel 3.1 van de Wet ruimtelijke ordening, bij besluit van 30 maart 2016 het bestemmingsplan Nijmegen Dukenburg - 13 (Meijhorst 60-10) gewijzigd vastgesteld.

Het plangebied ligt centraal in stadsdeel Dukenburg in de wijk Meijhorst. De aanleiding voor het bestemmingsplan vormt een tegemoetkoming in planschade in natura in de vorm van herstel van de oude planologische mogelijkheden zoals opgenomen in het voormalige bestemmingsplan Meijhorst 1986. In het vigerende bestemmingsplan Nijmegen Dukenburg is de uitbreidingsmogelijkheid van het (kantoor)pand op het perceel abusievelijk komen te vervallen. Het nieuwe plan herstelt de bouw- en gebruiksmogelijkheden van het perceel.

Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld. Voor een overzicht van de wijzigingen wordt verwezen naar het raadsvoorstel.

Inzage

Het bestemmingsplan, het raadsbesluit en de bijbehorende stukken, liggen van donderdag 7 april tot en met donderdag 19 mei 2016 ter inzage bij de Informatiebalie in de Stadswinkel, Mariënburg 75 te Nijmegen.

(In verband met de verhuizing van de Stadswinkel is deze gesloten op donderdag 28 en vrijdag 29 april 2016 . Op maandag 2 mei 2016 opent de Stadswinkel haar deuren op Mariënburg 30.)

Het digitale bestemmingsplan is te raadplegen op de landelijke website: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0268.BP4013-VG01

De bronbestanden zijn beschikbaar via: http://ruimtelijkeplannen.nijmegen.nl/plannen/NL.IMRO.0268.BP4013-/NL.IMRO.0268.BP4013-VG01

Daarnaast is het bestemmingsplan als pdf bestand te raadplegen op de gemeentelijke website: http://www2.nijmegen.nl/gemeente/inspraak

Beroep

Belanghebbenden die het met het bovenstaande besluit niet eens zijn en die in de voorprocedure tijdig hun zienswijze hebben ingediend, alsmede de belanghebbende die niet verweten kan worden geen zienswijze te hebben ingediend, kunnen in de periode van vrijdag 8 april tot en met donderdag 19 mei 2016 beroep indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Tegen de wijzigingen die door de Raad zijn aangebracht, kan door alle belanghebbenden beroep worden ingesteld.

Voorlopige voorziening

Het indienen van een beroepschrift betekent niet dat het vastgestelde gewijzigde bestemmingsplan niet in werking kan treden. Om de werking van het besluit op te schorten kan een belanghebbende een voorlopige voorziening aanvragen. Een dergelijk - gemotiveerd - verzoek moet worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Digitaal

Tevens bestaat de mogelijkheid om digitaal beroep in te stellen en een verzoek om voorlopige voorziening in de dienen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl Hiervoor is een elektronische handtekening (DigiD) nodig. Op de genoemde site van de Raad van State staan de exacte voorwaarden vermeld.

Naar boven