Bedrijventerrein Trade Port Noord te Venlo:tervisielegging vastgesteld bestemmingsplan Trade Port Noord Herziening Klaver 3 en besluit tot 5e herziening van het exploitatieplan Trade Port Noord

Logo Venlo

Burgemeester en wethouders van Venlo maken bekend dat door de gemeenteraad van Venlo bij besluit van 23 maart 2016 voor het bedrijventerrein Trade Port Noord zijn vastgesteld:

  • a.

    het bestemmingsplan Trade Port Noord, Herziening Klaver 3 (identificatienummer: NL.IMRO.0983.BP201521KLAVER3-VA01);

  • b.

    het exploitatieplan Trade Port Noord, 5e herziening (identificatienummer: NL.IMRO.0983.EPL20160001TPN-VA01).

Bij de vaststelling van het besluit tot 5e herziening van het exploitatieplan Trade Port Noord zijn ten opzichte van het ontwerpbesluit enkele wijzigingen doorgevoerd. Deze wijzigingen zijn opgenomen in de bij het raadsbesluit behorende Nota van wijziging.

Het betreft de bekendmaking op grond artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening (bestemmingsplan) respectievelijk artikel 6.14 Wet ruimtelijke ordening (besluit tot herziening exploitatieplan).

B estemmingsplan Trade Port Noord Herziening Klaver 3

Het bestemmingsplan Trade Port Noord is op 31 oktober 2012 vastgesteld om ruimte te bieden aan grootschalige bedrijven in de logistiek, agrofood en maakindustrie. Het bedrijventerrein Trade Port Noord ligt in het noordwesten van Venlo, ten noorden van de A67 en ten westen van de A73.

Het bestemmingsplan Trade Port Noord Herziening Klaver 3 vormt een herziening van de bestemmingsregeling voor een klein gedeelte van het bestemmingsplan Trade Port Noord (i.c. een klein gedeelte van de daarbinnen gelegen klaver 3). Het plangebied van de bestemmingsplanherziening betreft de locatie van klaver 3 in het oosten van het bedrijventerrein Trade Port Noord. Het gebied van de bestemmingsplanherziening is begrensd door de Greenportlane, klaver 1 en de Sevenumseweg/Grubbenvorsterweg.

Verbreding van de ten oosten van klaver 3 gelegen groenzone is nodig om een adequate ecologische verbindingszone (met name voor de das) tot stand te brengen. Deze herziening van het bestemmingsplan is nodig voor een optimalisatie van de ecologische verbindingszone (met name voor de das). Voor deze optimalisatie is een verbreding van de ten oosten van klaver 3 gelegen groenzone nodig, zodat tussen klaver 1 en klaver 3 een adequate ecologische verbindingszone tot stand wordt gebracht.

E xploitatieplan Trade Port Noord , 5 e herziening

Het exploitatieplan Trade Port Noord is op 31 oktober 2012 gelijktijdig met het bestemmingsplan Trade Port Noord vastgesteld. Het vaststellen van een exploitatieplan is verplicht, indien ten tijde van de vaststelling van het bestemmingsplan Trade Port Noord het verhaal van kosten niet anderszins is verzekerd en/of er een noodzaak is tot het stellen van eisen en regels over onder meer het bouwrijp maken, de fasering etc. Deze beide situaties deden zich voor. Het exploitatieplan Trade Poort Noord is inmiddels viermaal herzien.

De vaststelling van het bestemmingsplan Trade Port Noord Herziening Klaver 3 heeft tot gevolg dat het exploitatieplan Trade Port Noord eveneens dient te worden aangepast. Direct gevolg van de bestemmingsplanherziening is dat de ruimtegebruikskaart zoals die als bijlage bij het exploitatieplan is opgenomen, aanpassing behoeft. Ook de exploitatieopzet zoals die onderdeel uitmaakt van het exploitatieplan, behoeft daardoor aanpassing. Voorts worden in de regels van het exploitatieplan de begripsbepalingen aangepast aan de bestemmingsplanherziening. Tevens worden de kaarten en overige bijlagen bij het exploitatieplan als gevolg van de bestemmingsplanherziening aangepast.

Het besluit tot 5e herziening van het exploitatieplan Trade Port Noord betreft een herziening van structurele onderdelen als bedoeld in artikel 6.15 Wet ruimtelijke ordening (Wro).

Terinzagelegging en beroep

Het vaststellingsbesluit ligt met de vastgestelde plannen en de daarbij behorende stukken met ingang van 7 april 2016 gedurende de beroepstermijn van zes weken (dus tot en met 19 mei 2016 ter inzage in de Stadswinkel Venlo (receptie/centrale balie) aan de Prinsessesingel 30 te (5911 HT) Venlo. De stukken kunnen hier analoog en digitaal worden ingezien. De Stadswinkel is op werkdagen geopend van maandag tot en met vrijdag van 08.00 uur tot 17.00 uur en op donderdagavond van 17.00 uur tot 20.00 uur.

Het bestemmingsplan Trade Port Noord Herziening Klaver 3 en het besluit tot 5e herziening van het exploitatieplan Trade Port Noord met inbegrip van bijbehorende stukken zijn in te zien langs elektronische weg, via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl, identificatienummer NL.IMRO.0983.BP201521KLAVER3-VA01 (bestemmingsplan) en identificatienummer NL.IMRO.0983.EPL20160001TPN-VA01 (besluit tot 5e herziening van het exploitatieplan).

Gedurende de beroepstermijn van zes weken (met ingang van 8 april 2016 tot en met 19 mei 2016) kan een belanghebbende die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan Trade Port Noord Herziening Klaver 3 respectievelijk het ontwerpbesluit exploitatieplan Trade Port Noord, 5e herziening bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, en een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij met betrekking tot het ontwerpbestemmingsplan respectievelijk het ontwerpbesluit tot 5e herziening van het exploitatieplan Trade Port Noord geen dan wel niet tijdig een zienswijze naar voren heeft gebracht, op grond van het bepaalde in artikel 8.3 Wro tegen het bestemmingsplan respectievelijk het besluit tot 5e herziening van het exploitatieplan schriftelijk beroep instellen. Voorts kan beroep worden ingesteld door belanghebbenden voor zover dit beroep betrekking heeft op de wijzigingen die door de gemeenteraad in het besluit tot de 5e herziening van het exploitatieplan Trade Port Noord ten opzichte van het ontwerpbesluit zijn aangebracht.

Beroep dient te worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Burgers kunnen ook digitaal via DigiD beroep instellen. Advocatuur, bedrijven en (overheids)organisaties kunnen nog niet digitaal procederen. Kijk op https://digitaalloket.raadvanstate.nl voor de voorwaarden. Daarvoor moet u beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Aan het instellen van beroep zijn kosten verbonden.

Het instellen van beroep schort de werking van een besluit niet op.

Ingevolge artikel 3.8 lid 5 Wro treedt het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan Trade Port Noord Herziening Klaver 3 in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening inzake het bestemmingsplan is ingediend, treedt het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan niet in werking totdat op dat verzoek is beslist. Ingevolge artikel 3:40 Awb treedt het besluit tot vaststelling van het exploitatieplan in werking met ingang van de dag volgende op die van deze bekendmaking. Indien beroep is ingesteld, kan tevens een verzoek om een voorlopige voorziening worden gedaan bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak op het voornoemde adres.

Op de vaststelling van het bestemmingsplan en het exploitatieplan is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent onder meer dat, in geval van beroep:

  • beroepsgronden in het beroepschrift moeten worden opgenomen;

  • het beroep niet-ontvankelijk wordt verklaard, indien binnen de beroepstermijn geen gronden zijn ingediend;

  • beroepsgronden na afloop van de beroepstermijn niet kunnen worden aangevuld.

Venlo, 6 april 2016

Naar boven