Ontwerpbestemmingsplan Gooisch Crematorium Laren

Logo Laren

Burgemeester en wethouders van de gemeente Laren maken bekend dat ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) het ontwerpbestemmingsplan Gooisch Crematorium Laren (NL.IMRO.0417.Ngebiedhz1-On01) ter inzage ligt.

Het plangebied van het bestemmingsplan ligt aan de bosstrook langs de oostzijde van de A27 tussen de Weg Over Anna’s Hoeve en de Oud Eemnesserweg. Ook bekend als De Molshoop.

Het ontwerpbestemmingsplan voorziet in de juridisch-planologische regeling om een crematorium met bijbehorende voorzieningen mogelijk te maken.

Inhoud bestemmingsplan

Het plan bevat een crematorium met bijbehorende voorzieningen. Daarnaast zijn twee

beheerderswoningen voorzien, die tevens dienen als rouwhuis. In een rouwhuis kunnen

overledenen opgebaard worden en is ruimte voor nabestaanden om in persoonlijke sfeer

afscheid te nemen.

Procedure

Het ontwerpbestemmingsplan ligt vanaf 2 april 2016 gedurende zes weken ter inzage bij de balie Vergunningen in het kantoor van de BEL Combinatie aan de Zuidersingel 5 in Eemnes. U kunt hier op afspraak terecht (tel. 14035). Het ontwerpbestemmingsplan kunt u ook inzien via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gedurende de termijn van ter visie liggen kan een ieder een zienswijze indienen bij de gemeenteraad van Laren, Postbus 71, 3755 ZH Eemnes, onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan Gooisch Crematorium Laren’.

Ook het indienen van een mondelinge reactie is mogelijk. Hiervoor dient, binnen de termijn van het ter visie liggen, een afspraak te worden gemaakt met mevrouw W. Verbeek van de BEL Combinatie, telefoonnummer 14035. Het is niet mogelijk telefonisch of via e-mail uw zienswijze kenbaar te maken.

.

Naar boven