Instellen eenrichtingsverkeer Spaarpot Oost (Kuhn) te Geldrop

Logo Geldrop-Mierlo

 

Het college van burgemeester en wethouders van Geldrop-Mierlo

Overwegingen ten aanzien van het besluit

 

Aanleiding/motivering

Het betreffende openbare weggedeelte van de straat Spaarpot Oost (zie bijgaande verkeerstekening) is onlangs specifiek aangelegd ten behoeve van de ontsluiting van het bedrijfsterrein van Kuhn en wordt dan ook hoofdzakelijk gebruikt door het verkeer komende van dit bedrijfsterrein te Geldrop.

Aan het eind van dit weggedeelte staat een poort waardoor men het terrein van ‘Kuhn’ kan verlaten. Deze poort verschaft echter geen toegang tot het terrein van ‘Kuhn’. Als gevolg van de interne circulatie op het terrein van ‘Kuhn’ en het feit dat er geen andere percelen worden ontsloten op de betreffende weg, is het gewenst om op het betreffende openbare weggedeelte eenrichtingsverkeer in te gaan stellen. Alle aankomende bestuurders kunnen dan

via een privé inrit het terrein van het bedrijf Kuhn oprijden en kunnen dit eigen terrein via het voornoemde smalle gedeelte van de straat Spaarpot Oost weer verlaten. Doordat het smalle gedeelte van de weg alleen door uitrijdende bestuurders gebruikt wordt, vormt de beperkte breedte van dit openbare weggedeelte geen enkel probleem.

 

 

Huidige verkeersituatie

Het betreffende openbare weggedeelte van de straat Spaarpot Oost is onlangs specifiek aangelegd ten behoeve van de ontsluiting van het bedrijfsterrein van het bedrijf Kuhn.

Zonder de instelling van het eenrichtingsverkeer is op het betreffende openbare weggedeelte van de straat Spaarpot Oost in principe tweerichtingsverkeer mogelijk. Dit levert dan echter een ongewenste en mogelijk ook gevaarlijke situatie op.

 

 

Gewenste verkeersituatie

Om de gewenste ontsluiting van het bedrijfsterrein van het bedrijf Kuhn op een juiste wijze vorm te kunnen geven, dient op het eerder aangegeven smalle weggedeelte van de straat Spaarpot Oost eenrichtingsverkeer te worden ingesteld. Alle aankomende bestuurders kunnen dan via een privé inrit het bedrijfsterrein van het bedrijf Kuhn oprijden en kunnen het  bedrijfsterrein via het smalle gedeelte van de straat Spaarpot Oost weer verlaten.

 

 

Uitvoering

Het betreffende gedeelte van de straat Spaarpot Oost is in beheer en onderhoud van de gemeente Geldrop-Mierlo.

De gewenste verkeersmaatregel kan worden gerealiseerd door op het eerder aangegeven smalle weggedeelte van de straat Spaarpot Oost eenrichtingsverkeer in te stellen.

N.b. Alle bestuurders die via het smalle gedeelte van de straat Spaarpot Oost het privé terrein van Kuhn verlaten, dienen vervolgens wel alle bestuurders van rechts voorrang te verlenen bij de eerstvolgende t-splitsing met de doorgaande weg Spaarpot Oost.

 

 

Juridisch kader

Op grond van artikel 15, eerste lid van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor de onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

Dit uit het oogpunt van:

- Het verzekeren van de veiligheid op de wegen;

- Het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer;

- Het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte overlast, hinder of schade.

 

Op basis van artikel 18 van de Wegenverkeerswet 1994, het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 en het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het wegverkeer kan door het college van burgemeester en wethouders hierover een verkeersbesluit worden genomen om de gewenste verkeersituatie te bewerkstelligen.

 

 

Gehoord

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is overleg gepleegd met de politie, die op 16 februari te kennen hebben gegeven dat het verkeersbesluit de verkeersveiligheid ter plaatse ten goede zal komen, gezien de breedte en het gebruik van de weg.

 

 

Publicatie

Het besluit is op 31 maart 2016 genomen met het oog op een goede doorstroming van het verkeer en de verkeersveiligheid. Op 6 april 2016 wordt het besluit gepubliceerd in Middenstandsbelangen en de Staatscourant.

 

 

Verkeerstekening

Dit besluit is uitgewerkt in de bij dit besluit behorende verkeerstekening ‘Eenrichtingsverkeer Spaarpot Oost (Kuhn)’ (tekeningnummer VKB2016-1) d.d. 27 januari 2016.

 

 

Belangenafweging

In verband met de veiligheid en het beperken van overlast op het aangegeven gedeelte van de  straat Spaarpot Oost te Geldrop is het nodig dat alle bestuurders komende van het aansluitende bedrijfsterrein van Kuhn veilig en ongehinderd dit terrein via het smalle gedeelte van de straat Spaarpot Oost kunnen verlaten.

De gewenste verkeerssituatie kan worden gerealiseerd door op het eerder aangegeven smalle weggedeelte van de straat Spaarpot Oost eenrichtingsverkeer in te stellen, waarbij alle bestuurders via een privé inrit het terrein van het bedrijf Kuhn kunnen inrijden en dit eigen terrein via het smalle gedeelte van de straat Spaarpot Oost weer kunnen verlaten.

 

 

 

 

 

BESLUIT

Het instellen van eenrichtingsverkeer op het op tekening aangegeven gedeelte van de straat Spaarpot Oost te Geldrop waarbij alle bestuurders via een privé inrit het terrein van het bedrijf Kuhn kunnen inrijden en dit eigen terrein via het smalle gedeelte van de straat Spaarpot Oost weer kunnen verlaten. Het eenrichtingsverkeer wordt aangegeven door het plaatsen van een bord model C3 en bord C2 conform bijlage 1 van het RVV 1990. Een en ander zoals is aangegeven op de bij dit besluit behorende verkeerstekening ‘Eenrichtingsverkeer Spaarpot Oost (Kuhn)’ met het tekeningnummer VKB2016-1.

 

 

Gedlrop, 31 maart 2016

Namens deze,

Gabriel van Houtert

senior cluster Ontwerp

Mededelingen

Bezwaar- of beroepsclausule

Rechtsbescherming

Bent u belanghebbende en bent u het niet eens met dit besluit? Dan kunt u binnen zes weken na afkondiging daarvan schriftelijk bezwaar maken. U moet uw bezwaarschrift richten aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Geldrop-Mierlo, postbus 10101, 5660 GA Geldrop. Een bezwaarschrift moet worden ondertekend en bevat tenminste uw naam en adres, de datum, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar zich richt en de gronden van het bezwaar. Een ingediend bezwaarschrift betekent niet dat het besluit niet wordt uitgevoerd. Als u vindt dat uitstel nodig is, kunt u hiervoor een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de President van de Rechtbank te ’s-Hertogenbosch, sector bestuursrecht, postbus 90.125, 5200 MA ’s-Hertogenbosch.

Naar boven