Verkeersbesluit, geslotenverklaring gedeelte Hertog Albrechtstraat en Albrechtshof in Zevenhoven op 7 mei 2016 ten behoeve van braderie

Logo Nieuwkoop

 

Op grond van artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994 zijn wij, gemeente Nieuwkoop, bevoegd dit verkeersbesluit te nemen.

OVERWEGINGEN TEN AANZIEN VAN HET BESLUIT

Op 7 mei 2016 vindt een braderie plaats in Zevenhoven en wordt de Albrechtshof en een deel van de Hertog Albrechtstraat gebruikt. Om de verkeersveiligheid van bezoekers en deelnemers aan de activiteiten te waarborgen, worden deze straten gesloten verklaard in beide richtingen voor voertuigen, ruiters en geleiders van rij- of trekdieren of vee. De geslotenverklaring geldt op 7 mei 2016 van 7:00 tot 23:00 uur.

Vereiste van besluit

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

Motivering

Uit het oogpunt van:

het verzekeren van de veiligheid op de weg

het beschermen van de weggebruikers en passagiers

het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer

zoals bedoeld in art. 2 van de Wegenverkeerswet, is het gewenst om een geslotenverklaring in de Hertog Albrechtstraat en op het Albrechtshof in Zevenhoven in te stellen in beide richtingen voor voertuigen, ruiters en geleiders van rij- of trekdieren of vee.

Met dit verkeersbesluit wordt beoogd aan de braderie en kofferbakverkoop te waarborgen.

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is overleg gepleegd met de door de korpschef van de nationale politie daartoe gemachtigde verkeersadviseur. Deze heeft positief geadviseerd.

BESLUITEN

Op grond van vorenstaande overwegingen besluiten burgemeester en wethouders:

  • 1.

    Door het plaatsen van bord C1 uit bijlage 1 van het RVV 1990 in de Hertog Albrechtstraat en het Albrechtshof te bepalen dat een geslotenverklaring is ingesteld in beide richtingen voor voertuigen, ruiters en geleiders van rij- of trekdieren of vee.

  • 2.

    De maatregel uit te voeren overeenkomstig bijgevoegde situatieschets.

  • 3.

    De maatregel onder (1) uit te voeren op 7 mei 2016 van 7:00 tot 23:00 uur.

Namens burgemeester en wethouders van Nieuwkoop,

Sjoerd Dijkstra

Afdelingsmanager Beheer Openbare Ruimte

Bezwaar

Op grond van artikel 7:1 van de Algemene wet bestuursrecht kunt u tegen dit besluit binnen zes weken na de dag van verzending of uitreiking een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders.

Een bezwaarschrift schorst de werking van het besluit niet.

Op grond van artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht kunt u wel de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Postbus 20302, 2500 EH Den Haag, verzoeken een voorlopige voorziening te treffen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Voorwaarde is wel dat u ook bezwaar hebt gemaakt.

Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en moet ten minste bevatten;

  • -

    de naam en het adres van de indiener,

  • -

    de dagtekening,

  • -

    een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en

  • -

    de gronden van het bezwaar.

Het besluit ligt gedurende een termijn van zes weken ter inzage bij het klantcontactcentrum, Teylersplein 1 te Nieuwveen.

Situatieschets

Naar boven