8e herziening bestemmingsplan Buitengebied gemeente Dalfsen, Staphorsterweg 12

Logo Dalfsen

Burgemeester en wethouders van Dalfsen maken bekend dat de gemeenteraad van Dalfsen, op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening, de "8e herziening bestemmingsplan Buitengebied gemeente Dalfsen, Staphorsterweg 12" op 21 maart 2016 gewijzigd heeft vastgesteld.

Dit bestemmingsplan maakt het mogelijk een compensatiewoning te realiseren op het perceel Staphorsterweg 12 via het beleid ‘Ontwikkelen met kwaliteit in het buitengebied van de gemeente Dalfsen’. Daarvoor in de plaats wordt de voormalige (landschapsontsierende) agrarische bebouwing op het perceel Staphorsterweg 12 gesloopt.

De wijziging betreft een kleine aanpassing in de regels van het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. Per ongeluk is de verkeerde wijze van meten opgenomen in het bestemmingsplan. Dit is gecorrigeerd door dezelfde wijze van meten op te nemen als die van het bestemmingsplan Buitengebied gemeente Dalfsen.

Het bestemmingsplan ligt met de bijbehorende stukken van 7 april 2016 tot en met 19 mei 2016 voor iedereen ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis in Dalfsen en het servicepunt in Nieuwleusen. U kunt het bestemmingsplan met identificatienummer NL.IMRO.0148.BgemDlfshz8-vs01 ook inzien via www.dalfsen.nl of www.ruimtelijkeplannen.nl. De bestanden zijn beschikbaar op http://ro.dalfsen.nl.  

Instellen beroep

Beroep tegen het besluit instellen kan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Dit is gedurende bovengenoemde termijn mogelijk voor:

- belanghebbenden die redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze in te dienen;

- belanghebbenden die het niet eens zijn met aangebrachte wijzigingen.

Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Het besluit blijft gelden in de tijd dat uw beroepschrift in behandeling is. Als u dit niet wilt, vanwege spoedeisend belang of omdat het besluit onherstelbare gevolgen heeft voor u, dan kunt u een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, dan wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op dat verzoek is beslist.

Voor zowel de behandeling van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Dalfsen, 6 april 2016

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Dalfsen

Naar boven