Bekendmaking Ontwerpbestemmingsplan Rijksstraatweg 301 Hellevoetsluis

Logo Hellevoetsluis

Het college van burgemeester en wethouders van Hellevoetsluis maakt bekend dat, op grond van de artikelen 3.1 en 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, het ontwerpbestemmingsplan ‘Rijksstraatweg 301’ ter inzage ligt.

Plangebied

Het gebied waar het nieuwe bestemmingsplan op van toepassing is, wordt (globaal) begrensd door het perceel Rijksstraatweg 301 te Hellevoetsluis.

Inhoud ontwerpbestemmingsplan

De eigenaar is voornemens zijn terrein zodanig in te richten om geluidsoverlast als gevolg van het vrachtwagenparkeerterrein voor de woningen gelegen aan de Rijksstraatweg te beperken. Daartoe wordt direct achter de woningen een groenstrook voorzien (ten behoeve van een visuele afscheiding) en wordt ter compensatie van de bedrijfsgronden die hier verdwijnen aan de noordoostzijde van het perceel de verharding verder uitgebreid. De bedrijfsactiviteiten vinden daardoor op een grotere afstand van de woningen plaats. Het terrein wordt aan de oostzijde van het bedrijfsgebouw ’s avonds en ’s nachts (tussen 19:00 en 07:00 uur) afgesloten door middel van een fysieke afscheiding.

Termijn van inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ligt ter inzage van vrijdag 1 april 2016 tot en met vrijdag 13 mei 2016.

Inzien ontwerpbestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Rijksstraatweg 301’ ligt vanaf 1april 2016 tot en met 13 mei 2016 voor een ieder ter inzage bij het klantcontactcentrum (KCC) in het gemeentehuis aan de Oostzanddijk 26 te Hellevoetsluis. Het bestemmingsplan is ook digitaal te raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl en via de gemeentelijke website www.hellevoetsluis.nl .

Zienswijze

In de periode dat het ontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt, kunt u een schriftelijke of mondelinge zienswijze kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen kunnen per brief worden gestuurd naar Gemeente Hellevoetsluis, t.a.v. de gemeenteraad van Hellevoetsluis, Postbus 13, 3220 AA te Hellevoetsluis of per e-mail naar het e-mailadres gemeente@hellevoetsluis.nl onder vermelding van ‘zienswijzen OBP Rijksstraatweg 301’.

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u telefonisch contact opnemen met de afdeling Beheer, Vergunningen en Handhaving via het algemene nummer van de gemeente Hellevoetsluis: 14 0181. Er zal dan een afspraak met u worden gemaakt.

Naar boven