Terinzagelegging ontwerp-wijzigingsplan ‘Park Diepstroeten’ en ontwerpbesluit hogere grenswaarden

Logo Assen

Van donderdag 7 april tot en met woensdag 18 mei 2016 liggen bij de Publieksbalie, balie Bouwen, Wonen en Ondernemen in het stadhuis de volgende stukken ter inzage

  • -

    het ontwerp-wijzigingsplan Park Diepstroeten (identificatienummer NL.IMRO.0106.03WP2015410H-B001 met bijbehorende stukken;

  • -

    Het ontwerpbesluit hogere waarden met bijbehorende stukken.

O ntwerp wijzigingsplan

Dit ontwerp-wijzigingsplan heeft betrekking op het Park Diepstroeten (Assen Oost) en voorziet in het onderling wijzigen van woningaantallen en -typen in 7 deelgebieden van het plangebied Park Diepstroeten. Het maximaal aantal woningen in het gehele plangebied blijft gelijk.

Hogere grens waarde n Wet geluidhinder

Uit onderzoek is gebleken dat als gevolg van het railverkeer van de spoorlijn Zwolle – Groningen, het wegverkeer op de Diepstroeten en het industrielawaai van het TT-circuit de geluidbelasting op de gevels van diverse woningen niet voldoet aan de voorkeurs-grenswaarden van de Wet geluidhinder. Omdat is gebleken dat geluidreducerende maatregelen niet mogelijk en/of doelmatig zijn, is het college voornemens om voor de overschrijdingen hogere grenswaarden te verlenen.

Ter inzage

Het ontwerp-wijzigingsplan Park Diepstroeten met bijbehorende stukken en het ontwerpbesluit hogere grenswaarden met bijbehorende stukken liggen met ingang van donderdag 7 april tot en met woensdag 18 mei 2016 tijdens de gebruikelijke openingstijden ter inzage bij de publieksbalie, balie Bouwen, Wonen en Ondernemen in het stadhuis, Noordersingel 33 te Assen. Het ontwerp van het bestemmingsplan is ook te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Reageren

Binnen de bovengenoemde termijn kan een ieder op grond van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht in combinatie met artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening zienswijzen inbrengen tegen het ontwerp-wijzigingsplan. Op grond van eerdergenoemd artikel uit de Awb in combinatie met artikel 110c van de Wet geluidhinder kunnen zienswijzen tegen het ontwerpbesluit hogere grenswaarden worden ingediend.

Schriftelijke zienswijzen tegen het ontwerp-wijzigingsplan en tegen het ontwerpbesluit hogere grenswaarden kunnen worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Assen. Beide zienswijzen moeten worden geadresseerd aan Postbus 30018, 9400 RA Assen.

De zienswijzen gericht tegen het ontwerp-wijzigingsplan en het ontwerpbesluit hogere grenswaarden zullen worden betrokken bij de besluitvorming hieromtrent door het college.

Assen, 6 april 2016

Burgemeester en wethouders van Assen

Naar boven