testemmingsplan “Parapluplan Nieuwe Hollandse Waterlinie” te Vianen

Logo Vianen

Het college van burgemeester en wethouders van Vianen maakt ingevolge het bepaalde in de artikelen 3.8 en 6.12 jo. 6.14 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat de gemeenteraad het bestemmingsplan “Parapluplan Nieuwe Hollandse Waterlinie” heeft vastgesteld en dat het plan, van woensdag 13 januari tot en met 23 februari 2016 ter inzage ligt.

Het bestemmingsplangebied “Parapluplan Nieuwe Hollandse Waterlinie” betreft de Diefdijk, Fort Everdingen en het vrije schootsveld van het Fort.

Doel van het bestemmingsplan “Parapluplan Nieuwe Hollandse Waterlinie” is een uniforme regeling ter bescherming en ontwikkeling van de linie.

Het bestemmingsplan “Parapluplan Nieuwe Hollandse Waterlinie” kan vanaf woensdag 13 januari tot en met 23 januari 2016 tijdens kantooruren worden ingezien in de centrale hal van het Stadhuis aan de Voorstraat 30 te Vianen. De documenten zijn op papier in te zien bij de balie en digitaal via de publiekscomputer in de centrale hal. De ter inzage liggende stukken kunnen eveneens worden geraadpleegd via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het digitale identificatienummer van het ontwerpbestemmingsplan is NL.IMRO.0620.bp0021-VG01.

Terinzagelegging

Het raadsbesluit en het plan met bijlagen zijn gedurende de genoemde termijn te bekijken en/of te downloaden op http://www.vianen.nl of op http://www.ruimtelijkeplannen.nl.

Tevens ligt een papieren versie van de stukken tijdens kantooruren ter inzage bij de receptie van het stadhuis, Voorstraat 30, Vianen.

Beroepsmogelijkheid

Tegen het vastgestelde bestemmingsplan staat, gedurende de termijn van terinzagelegging, rechtstreeks beroep open bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Beroep tegen de plannen kan worden ingesteld door belanghebbenden, die tijdig hun zienswijze ten aanzien van het (de) desbetreffende ontwerpplan(nen) kenbaar hebben gemaakt of die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest om hun zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken. Ook door belanghebbenden, ongeacht of zij een zienswijze hebben ingediend, kan in beroep worden gegaan voorzover het beroep zich richt tegen de gewijzigd vastgestelde onderdelen van de plannen. U stelt beroep in door binnen de beroepstermijn een gemotiveerd, gedagtekend en ondertekend beroepschrift in tweevoud in te dienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Een vastgesteld plan treedt in werking na het verstrijken van de beroepstermijn. Een ingesteld beroep schorst de inwerkingtreding van het vastgestelde plan niet. Wel is het gedurende de beroepstermijn mogelijk de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak schriftelijk te verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen tegen het (de) vastgestelde plan(nen) (adres idem). Indien een dergelijk verzoek is gedaan, wordt de inwerkingtreding van het plan opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Naar boven