Ontwerp bestemmingsplanwijziging (BP1122)

Logo Maasdriel

Buitengebied wijziging 2016, Schoofbandweg 10 , PlanMER en Anterieure overeenkomst , Maasdriel

Burgemeester en wethouders van de gemeente Maasdriel maken bekend, dat het ontwerp-wijzigingsplan “Buitengebied wijziging 2016, Schoofbandweg 10” en bijbehorende milieueffectrapportage (planMER) ter inzage liggen.

Ontwerp - wijzigingsplan

Het college is voornemens een geitenhouderij met een omvang van 5100 melkgeiten toe te staan en het aanwezige bouwperceel te vergroten naar 1,5 hectare voor de percelen kadastraal bekend gemeente Rossum, sectie E nummers 801 en 802 (nieuw 85610080170000 en 85610080270000), plaatselijk bekend als Schoofbandweg 10 te Rossum. In de geldende bestemmingsplannen “Buitengebied, binnendijks deel” en “Buitengebied herziening 2009, reparatieplan” hebben de percelen de bestemming “Agrarisch gebied” met de aanduiding “Agrarisch bouwperceel” en “Intensieve Veehouderij”. Het college kan op grond van de voorschriften van de geldende bestemmingsplannen, de vestiging van een andere intensieve veehouderij toestaan en het bouwperceel vergroten.

PlanMER

Gelet op de verplichtingen van de Wet Milieubeheer (Wm) is ook een planMER (milieueffectrapport) opgesteld, waarin de milieueffecten van de voorgenomen ontwikkeling in beeld zijn gebracht.

Daar het bedrijf met meer dan 2.000 geiten wordt gewijzigd en uitgebreid zijn de activiteiten m.e.r.-beoordelingsplichtig. Aangezien het wijzigingsplan een kaderstellend plan voor een m.e.r.-beoordelingsplichtige activiteit is, is dit plan direct m.e.r.-plichtig. Dit betekent dat een planMER dient te worden opgesteld. Daarnaast blijkt de m.e.r.-plicht uit artikel 7.2a lid 1 van de Wet milieubeheer, omdat voor het plan een passende beoordeling moet worden gemaakt.

In de planMER zijn de effecten op het milieu als gevolg van het beoogde plan bepaald en beoordeeld. Het betreffen de aspecten ammoniakemissie en- depositie, geur, fijn stof, flora en fauna, landschap, cultuurhistorie en archeologie, water, bodem, gezondheid en externe veiligheid.

Inzien

Van 31 maart 2016 tot en met 11 mei 2016 ligt het ontwerp-wijzigingsplan, de planMER en de daarbij horende stukken tijdens de openingstijden voor iedereen ter inzage in het gemeentehuis aan de Kerkstraat 45 in Kerkdriel.

U kunt het ontwerpwijzigingsplan ook vinden op

  • onze website www.maasdriel.nl;

  • op de website www.ruimtelijkeplannen.nl via de link http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn= NL.IMRO.02630000BP1122-

De bronbestanden zijn beschikbaar via

Reageren

Belanghebbenden kunnen tijdens de inzagetermijn reageren op het ontwerp-wijzigingsplan en de planMER. Uw zienswijze stuurt u onder vermelding van 'BP1122' aan: het college van de gemeente Maasdriel, Postbus 10.000, 5330 GA Kerkdriel.

Wij ontvangen bij voorkeur schriftelijke zienswijzen, per e-mail is niet mogelijk!

Als u uw zienswijze mondeling wilt indienen, kunt u hiervoor contact opnemen met de behandelend ambtenaar.

Anterieure overeenkomst

Het college maakt ter voldoening aan het bepaalde in art. 6.24, lid 3, Wro bekend dat zij op 24 maart 2016 een anterieure overeenkomst ex art. 6.24, lid 1 Wro heeft gesloten voor bovengenoemde locatie. Omdat deze overeenkomst is aangegaan voordat een wijzigingsplan van kracht wordt, wordt deze overeenkomst een anterieure (voorafgaande) overeenkomst genoemd. In de overeenkomst zijn afspraken gemaakt over de toekomstige vestiging van een geitenhouderij en over de vergoeding van de kosten die de gemeente maakt vanwege de planologische medewerking die zij voornemens is te verlenen.

Met ingang van 31 maart 2016 ligt een zakelijke beschrijving van de anterieure overeenkomst gedurende een periode van zes weken samen met het ontwerp-wijzigingsplan ter inzage.

Tegen de gesloten overeenkomst staat geen bezwaar of beroep open.

Meer informatie

Bel (14 0418) of mail (info@maasdriel.nl) de gemeente en vraag naar mevrouw D. van Lienden of mevrouw A. Zweerus.

Naar boven