Algemene verklaring van geen bedenkingen; aanwijzen lijst van categorieën van gevallen

Logo Sluis

Burgemeester en wethouders van Sluis maken op grond van artikel 2.27 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht en artikel 6.5 lid 3 van het Besluit omgevingsrecht bekend dat de algemene verklaring van geen bedenkingen ter inzage wordt gelegd. In de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht is bepaald dat indien een aanvraag om een omgevingsvergunning in strijd is met het bestemmingsplan, het college van burgemeester en wethouders daaraan alleen medewerking kan verlenen als de gemeenteraad een zogenaamde ‘verklaring van geen bedenkingen’ heeft afgegeven. De gemeenteraad kan hiervan afzien door een lijst van categorieën van gevallen aan te wijzen. Als een aanvraag om een omgevingsvergunning binnen de reikwijdte van deze lijst valt, hoeft er door het college van burgemeester en wethouders geen verklaring van geen bedenkingen bij de gemeenteraad te worden aangevraagd.

Op 19 november 2015 heeft de gemeenteraad (op grond van artikel 2.27 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht en artikel 6.5 lid 3 van het Besluit omgevingsrecht) besloten in een aantal gevallen van het recht om een dergelijke verklaring af te geven, af te zien, en ten behoeve daarvan een lijst met categorieën van gevallen aan te wijzen. Hierbij moet voornamelijk gedacht worden aan gevallen waar de gemeenteraad al eerder ruimtelijke kaders aan een initiatief gesteld heeft of projecten van geringe omvang met beperkte maatschappelijke en ruimtelijk impact.

Het besluit treedt in werking op de dag na publicatie. De algemene verklaring van geen bedenkingen met de daarbij behorende bijlagen liggen met ingang van 21 januari 2016 gedurende zes weken voor iedereen tijdens openingstijden ter inzage in het Klanten Contact Centrum (KCC) Nieuwstraat 22 te Oostburg. Hier kunt u de verklaring van geen bedenkingen inzien. Er bestaat geen mogelijkheid bezwaar te maken tegen dit besluit.

De stukken zijn ook in te zien via de gemeentelijke website www.gemeentesluis.nl en de landelijke website www.officielebekendmakingen.nl. Op verzoek kunnen de desbetreffende stukken buiten kantooruren worden ingezien. U kunt hiervoor een afspraak maken met mevrouw A. Wouterse of mevrouw A. de Feijter van de afdeling Externe Dienstverlening tel: 0117-457000.

Verder heeft de gemeenteraad op grond van de Wet ruimtelijke ordening ex artikel 6.12, lid 1 en 2 besloten de bevoegdheid tot het opstellen van een exploitatieplan te delegeren aan het college van burgemeester en wethouder, mits dat exploitatieplan betrekking heeft op besluiten waarvoor geen verklaring van geen bedenkingen hoeft te worden gevraagd.

Oostburg, 20 januari 2016

Hoogachtend,

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN SLUIS,

Naar boven