Regeling van de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 23 maart 2016, 2016-0000081924, houdende de wijziging van het Organisatie-, mandaat- en volmachtbesluit SZW 2009, het Organisatie-, mandaat- en volmachtbesluit plaatsvervangend secretaris-generaal 2009 SZW en het Organisatie-, mandaat- en volmachtbesluit directie Werknemersregelingen 2015

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

Gelet op de artikelen 3, tweede lid, van het Coördinatiebesluit organisatie en bedrijfsvoering rijksdienst 2011, 10:3 van de Algemene wet bestuursrecht, 6, vijfde lid, aanhef en onderdeel a, en 23, eerste lid, van het Organisatie-, mandaat- en volmachtbesluit SZW 2009, 3 eerste lid, aanhef en onderdeel k, en 10 van het Organisatie-, mandaat- en volmachtbesluit directeur-generaal Sociale Zekerheid en Integratie 2015;

Besluit:

ARTIKEL I

Het Organisatie-, mandaat- en volmachtbesluit SZW 2009 wordt als volgt gewijzigd:

A

Aan artikel 2, onderdeel b, wordt een subonderdeel toegevoegd, luidende:

  • 5°. de Rijksschoonmaakorganisatie;

B

Onder vervanging van de punt aan het slot van artikel 6, vierde lid, onderdeel l, door een puntkomma, wordt een onderdeel toegevoegd, luidende:

  • m. de uitvoering van de taken van de Rijksschoonmaakorganisatie.

C

Aan artikel 23 wordt een nieuw lid toegevoegd, luidende:

  • 5. In afwijking van het tweede lid, onderdeel b, kan de plaatsvervangend secretaris-generaal de bevoegdheid doorverlenen aan de directeur van de Rijksschoonmaakorganisatie ten aanzien van het aanstellen en benoemen alsmede de ontslagverlening van onder de directeur van de Rijksschoonmaakorganisatie ressorterende functionarissen die vallen onder het Algemeen Rijksambtenarenreglement.

ARTIKEL II

Het Organisatie-, mandaat- en volmachtbesluit plaatsvervangend secretaris-generaal 2009 SZW wordt als volgt gewijzigd:

A

In artikel 1, onderdeel a, komt te luiden:

  • a. directie: een van de organisatieonderdelen genoemd in artikel 2, onderdelen a, b, c en e;

B

Onder vervanging van de punt aan het slot van artikel 2, onderdeel d, door een puntkomma, wordt een onderdeel toegevoegd, luidende:

  • e. de Rijksschoonmaakorganisatie.

C

Na artikel 6b wordt een nieuw artikel 6c ingevoegd, luidende:

Artikel 6c

  • 1. De Rijksschoonmaakorganisatie is verantwoordelijk voor:

    • a. het opbouwen en uitbouwen van de Rijksschoonmaakorganisatie;

    • b. het rijksbreed verzorgen van de schoonmaakdienstverlening;

    • c. het voeren van overleg over de uitbouw van de Rijksschoonmaakorganisatie met alle betrokken partijen, waaronder departementen, brancheorganisaties en vakbonden;

    • d. het bevorderen van de samenhang tussen de Rijksschoonmaakorganisatie en andere rijksbrede programma’s en activiteiten op het terrein van de rijksbrede bedrijfsvoering;

    • e. de in- en externe communicatie over de Rijksschoonmaakorganisatie.

  • 2. De directeur van de Rijksschoonmaakorganisatie is verantwoordelijk voor het inzake van de Rijksschoonmaakorganisatie optreden als bestuurder in de zin van artikel 1 van de Wet op de ondernemingsraden.

D

Aan artikel 7 worden twee nieuwe leden toegevoegd, luidende:

  • 8. In aanvulling op het tweede lid, onderdeel a, geldt dat aan de directeur van de Rijksschoonmaakorganisatie mandaat en machtiging wordt verleend ten aanzien van het aanstellen en benoemen alsmede de ontslagverlening van onder hem ressorterende functionarissen die vallen onder het Algemeen Rijksambtenarenreglement.

  • 9. In aanvulling op het vijfde lid geldt voor de directeur van de Rijksschoonmaakorganisatie dat deze bevoegd is om overeenkomsten met betrekking tot de schoonmaakdienstverlening aan te gaan tot een waarde van € 500.000,– per overeenkomst.

ARTIKEL III

In artikel 9, eerste lid, van het Organisatie-, mandaat- en volmachtbesluit directie Werknemersregelingen 2015 wordt ‘de Wet ongevallenverzekering BES’ vervangen door: de Wet ongevallenverzekering BES, de Wet kinderbijslagvoorziening BES.

ARTIKEL IV

Deze regeling treedt in werking met ingang van de eerste dag na de dagtekening van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst en werkt terug tot en met 1 januari 2016.

Deze regeling zal in de Staatscourant worden geplaatst.

Den Haag, 23 maart 2016

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, L.F. Asscher

Naar boven