Voorontwerpbestemmingsplan De Lus

Logo Heiloo

Burgemeester en wethouders maken op grond van de inspraakverordening Heiloo bekend dat met ingang van donderdag 31 maart 2016 voor een periode van zes weken voor een ieder ter inzage ter inzage ligt:

•het voorontwerpbestemmingsplan ‘De Lus’ te Heiloo.

Doel van het voor ontwerpbestemmings plan Het planologisch – juridisch mogelijk maken van de bouw van woningen en appartementen op het noordelijk deel van het bedrijventerrein Oosterzij (globaal het voormalig WNK-terrein en Nidrac) te Heiloo.

In houd van het voor ontwerpbestemmingsplan

In het bestemmingsplan Zuidoost (2011) was de transformatie van bedrijventerrein naar een combinatie van woon-werkgebied planologisch mogelijk gemaakt. Voor deze gecombineerde woon-werkeenheden bleek weinig belangstelling te bestaan. Het bouwplan is daarop aangepast naar ‘normale’ woningen en appartementen. Ook is op een aantal plekken het type woning gewijzigd. Een nieuw bestemmingsplan is nodig om dat nieuwe concept planologisch mogelijk te maken.

Ter inzage

Het voorontwerpbestemmingsplan ligt met ingang van donderdag 31 maart 2016 tot en met 11 mei 2016 op de volgende wijze ter inzage:

  • tijdens openingstijden bij de informatiebalie in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Heiloo;

  • tijdens openingstijden in de Openbare Bibliotheek, Westerweg 250 te Heiloo.

Inzien via internet

  • digitaal raadpleegbaar via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl/

    NL.IMRO.0399.DeLus2016-0201;

  • digitaal als pdf-bestand via de gemeentelijke website www.heiloo.nl bij buurt, ruimtelijke ordening en dan onder bestemmingsplannen.

Inspraakreacties

Gedurende de periode dat het voorontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt, kan een ieder naar aanleiding van het voorontwerpbestemmingsplan – bij voorkeur schriftelijk en goed gemotiveerd – een inspraakreactie naar voren brengen bij de het college van burgemeester en wethouders van Heiloo. Uw schriftelijke inspraakreactie dient u te richten aan het college van burgemeester en wethouders van Heiloo, Postbus 1, 1850 AA Heiloo. Vermeld boven aan uw brief het onderwerp: inspraakreactie voorontwerpbestemmingsplan De Lus te Heiloo. Indien u gebruik wilt maken van de mogelijkheid een mondelinge reactie naar voren te brengen, dan kunt u binnen de genoemde termijn van zes weken een afspraak maken met de afdeling Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu, telefoonnummer 072 -535 67 33.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de inhoud van het voorontwerpbestemmingsplan of de procedure? Neem dan telefonisch contact op met de gemeente Heiloo via afdeling VROM, telefoonnummer 072 – 535 67 33.

Heiloo, 30 maart 2016

Naar boven