Gewijzigde vaststelling wijzigingsplan “Bestemmingsplan Yerseke, 1e wijziging”, Reimerswaal en gecoördineerd besluit omgevingsvergunning “Molenlaan 13, 13A, 13B, 13C en Oude Boogaert 6A, 6B, 6C, 6D, 6E, 6F en 6G in Yerseke”

Logo Reimerswaal

Algemeen

Op grond van artikel 3. 9a , lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening ( Wro ) maken burgemeester en wethouders bekend dat zij op 15 maart 2016 het wijzigingsplan ex artikel 3.6, lid 1, onder a Wro “B estemmingsplan Yerseke, 1 e wijziging met planidentificatienummer NL.IMRO.0703. 07YeBPKom1W-va01 gewijzigd heeft vastgesteld.

Tevens maken burgemeester en wethouders bekend dat zij op 22 maart 2016 een omgevingsvergunning (gecoördineerd met het voornoemde wijzigingsplan) hebben verleend voor het bouwen van 4 seniorenwoningen en 7 rijwoningen aan de Molenlaan 13, 13A, 13B, 13C en Oude Boogaert 6A, 6B, 6C, 6D, 6E, 6F en 6G in Yerseke (nr. 2014.0509, activiteit bouwen).

Coördinatieregeling: wijziging splan en omgevingsvergunning

In het gebied gelegen tussen de Kakeldans, Molenlaan, Oude Boogaert en de bestaande woningen gelegen tussen de laatstgenoemde straten in Yerseke is de bouw van 11 woningen voorzien. Voor deze voormalige schoollocatie heeft Heijmans Vastgoed B.V. een plan ontwikkeld dat uitgaat van 7 rijwoningen en 4 gelijkvloerse (levensloopbestendige) woningen.

Het wijzigingsplan “Bestemmingsplan Yerseke, 1e wijziging” is opgesteld om deze ontwikkeling planologisch-juridisch mogelijk te maken. Middels dit wijzigingsplan wordt de maatschappelijke bestemming omgezet naar een woonbestemming. De toelichting bij het wijzigingsplan geldt als onderbouwing voor de haalbaarheid van het plan.

De gemeenteraad heeft op 13 mei 2015 besloten toepassing te geven aan artikel 3.30, 3.31 en 3.32 van de Wet ruimtelijke ordening (Coördinatieregeling Wro) ten behoeve van de realisatie van 11 woningen op de locatie aan de Kakeldans, Molenlaan en Oude Boogaert in Yerseke. Deze wettelijke procedure maakt het mogelijk om de procedure voor samenhangende besluiten, in dit geval wijzigingsplan en omgevingsvergunning, gelijk op te laten lopen. De eerder genoemde besluiten worden gelijktijdig bekendgemaakt en ter inzage gelegd. De bevoegdheid tot het vaststellen van het wijzigingsplan en het verlenen van de omgevingsvergunning ligt bij het college van burgemeester en wethouders. Tegen beide besluiten staat vervolgens gecoördineerd beroep open bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het ontwerpbesluit omgevingsvergunning en het ontwerpwijzigingsplan hebben ter inzage gelegen van donderdag 26 november 2015 tot en met woensdag 6 januari 2016. Gedurende deze termijn zijn twee zienswijzen kenbaar gemaakt. Naar aanleiding van deze zienswijzen zijn de toelichting en de regels van het wijzigingsplan aangepast ten aanzien van de vereisten om te voldoen aan de berekende parkeernormen. Tevens zijn de vergunningsstukken aangepast door het indienen van gewijzigde tekeningen en berekeningen die voorzien in toepassing van schroefboorpalen bij de bouw van de woningen. De verbeelding is niet gewijzigd ten opzichte van het ontwerpwijzigingsplan.

Het besluit omgevingsvergunning en het vastgestelde wijzigingsplan met planidentificatienummer NL.IMRO.0703.07YeBPKom1W-va01 liggen vanaf donderdag 24 maart 2016 tot en met woensdag 4 mei 2016 ter inzage. Het besluit omgevingsvergunning en het vastgestelde wijzigingsplan zijn te raadplegen op de website van de gemeente Reimerswaal, www.reimerswaal.nl. U kiest aan de rechterzijde onder ‘Snel naar’ voor ‘Bestemmings- en ruimtelijke plannen’. Vervolgens klikt u op de plannen van Yerseke. Daar vindt u onder ‘Bestemmingsplan Yerseke, 1e wijziging’ de stukken van het vastgestelde wijzigingsplan en het besluit omgevingsvergunning. Het vastgestelde wijzigingsplan ligt tevens ter inzage bij de informatiebalie in het gemeentehuis aan het Oude Plein 1 in Kruiningen.

Rechtsmiddelen en inwerkingtreding

Op grond van artikel 8.3 van de Wet ruimtelijke ordening worden de omgevingsvergunning en het wijzigingsplan voor de mogelijkheid van beroep als één besluit gezien. Een belanghebbende die tijdig een zienswijze ten aanzien van de ter inzage gelegde ontwerpbesluiten kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij dit niet heeft gedaan, kan gedurende de termijn van terinzagelegging, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage. Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van genoemde Afdeling.

De besluiten tot vaststelling van het wijzigingsplan en verlenen van de omgevingsvergunning treden de dag na afloop van de beroepstermijn in werking, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van genoemde Afdeling wordt ingediend. In dat geval wordt de werking van het (gecoördineerde) besluit opgeschort totdat op dit verzoek is beslist.

Contactpersoon

Voor eventueel gewenste nadere informatie over het vastgestelde wijzigingsplan kunt u contact opnemen met de heer Steenbergen van de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling. Voor nadere informatie over de verleende omgevingsvergunning kunt u contact opnemen met de heer Aarnoudse van de afdeling Bouwen, Milieu en Handhaving. Beiden zijn bereikbaar via ons algemene telefoonnummer 14 0113.

Kruiningen, 23 maart 2016

namens burgemeester en wethouders van Reimerswaal

ir. J. Gideonse

Hoofd afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling

Naar boven