Kennisgeving Wet geluidhinder: ontwerpbeschikking hogere grenswaarden project bestemmingsplan “Polderweijde-Herziening’

Logo Koggenland

Burgemeester en wethouders van Koggenland maken bekend dat zij ingevolge artikel 83 van de Wet geluidhinder voornemens zijn hogere grenswaarden vast te stellen vanwege verkeerslawaai inzake het project “Polderweijde-Herziening”. Uit de rekenresultaten blijkt dat de geluidsbelasting meer dan de voorkeursgrenswaarde van 48 dB bedraagt. Ter plaatse van de bebouwing, die tussen de Provinciale weg N23, Nieuwe Verbindingsweg en de Dorpsstraat opgericht wordt, bedraagt de geluidbelasting vanwege de eerstgenoemde twee wegen maximaal 51 dB. De voorkeursgrenswaarde wordt zodoende met maximaal 3 dB overschreden. De maximaal te verlenen hogere waarde wordt derhalve niet overschreden.

Het besluit tot vaststelling van de hogere grenswaarden wordt voorbereid overeenkomstig afdeling 3.4 van de AWB (Algemene Wet Bestuursrecht). Hiervoor is een ontwerpbeschikking hogere grenswaarden Wet geluidhinder opgesteld.

Ter inzage ligging

Het ontwerp besluit ontheffing Hogere Geluidswaarde ligt met ingang van 4 april 2016 gedurende zes weken, tijdens de openingstijden, ter inzage bij de afdeling Wonen & Ondernemen in het gemeentehuis, Middenhof 2 te De Goorn.

Binnen de hierboven genoemde termijn van terinzagelegging kan een ieder zienswijzen over het ontwerp besluit indienen. Schriftelijke zienswijzen tegen het ontwerp besluit dienen te worden gericht aan burgemeester en wethouders van Koggenland, Postbus 21, 1633 ZG Avenhorn. Voor het naar voren brengen van een mondelinge zienswijze dient een afspraak te worden gemaakt met de afdeling Wonen & Ondernemen, de heer Ben Schopman, tel. 0229-548441

Voor zowel de schriftelijke als de mondelinge zienswijzen geldt, dat gemotiveerd moet worden aangegeven op welke onderdelen van het ontwerp-besluit Hogere Geluidswaarde de zienswijze betrekking heeft.

 

Koggenland, 1 april 2016,

Burgemeester en wethouders van de gemeente Koggenland

Naar boven