Verkeersbesluit Tijdelijke omleiding Lauwersseewei/Rondweg Zuidoost.

Logo Dongeradeel

[Optioneel: Eigen Kenmerk]

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DONGERADEEL

Op grond van artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994 en op grond van het besluit van de raad, van 30 januari 2003, zijn wij bevoegd dit verkeersbesluit te nemen.

 

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Uit het oogpunt van:

het verzekeren van de veiligheid op de weg;het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan. is het gewenst om een tijdelijke verkeersmaatregel te treffen op de Rondweg – Zuidoost/ Lauwersseewei (zie bijgevoegde tekening) Hierbij gelden de volgende overwegingen:De tijdelijke omleiding (bypass) is noodzakelijk gedurende de realisatie van de Centrale AsOm de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren wordt het wegvak waar wordt gewerkt geheel afgesloten voor het verkeer. Door een volledige afsluiting van de rijbaan kunnen de werkzaamheden zo snel en efficiënt mogelijk worden uitgevoerd. Voor het verkeer wordt een omleidingsroute ingesteld. De omleiding betreft een lengte van zo’n 200 meter. De afslagen en bochten zijn ruim bemeten en derhalve geschikt voor (groot) gemotoriseerd verkeer zoals vrachtauto’s, bussen en brandweerwagens. Gelet op vorenstaande zal de omleiding niet leiden tot grote en onacceptabele hinder voor het verkeer.

BESLUIT

Op grond van vorenstaande overwegingen besluiten burgemeester en wethouders:

  • 1.

    Door het plaatsen van de nodige borden (model A1, B1, B6, F1) tot het instellen van een tijdelijke verkeersomleiding Lauwersseewei/Rondweg Zuidoost, een en ander aangegeven op de bijgevoegde tekening (nr. 3.5.356.ntb).

  • 2.

    Na beëindiging van de werkzaamheden aan de Centrale As de bij dit besluit geplaatste borden te verwijderen.

Dokkum, 23 maart 2016

Namens deze,

Mededelingen

Bezwaar- of beroepsclausule

Iedere belanghebbende kan binnen een termijn van 6 weken na bekendmaking van dit besluit daartegen een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders, postbus 1, 9100 AA Dokkum.

Het verkeersbesluit ligt ter inzage bij de afdeling Publiekszaken waar u nadere informatie over de verkeersmaatregel en de motivering kunt krijgen. Contactpersoon is de heer J. Reitsma.

[Vul hier de tekst van het bezwaarschrift in]

Naar boven