Ter inzagelegging ontwerpbestemmingsplan Ruitersbos, Mendelssohnlaan-Mozartlaan en ontwerpbesluit hogere waarde

Logo Breda

Burgemeester en wethouders van Breda maken bekend dat, met inachtneming van het coördinatiebesluit van de gemeenteraad van 5 november 2015 op grond van artikel 3.30 e.v. van de Wet ruimtelijke ordening, ter inzage worden gelegd:

  • 1.

    Het ontwerpbestemmingsplan Ruitersbos, Mendelssohnlaan-Mozartlaan (NL.IMRO.0758BP2015213003-0301). Dit ontwerpbestemmingsplan voorziet in de nieuwbouw voor de Internationale School Breda en de uitbreiding van het Mencia de Mendoza Lyceum;

  • 2.

    Het ontwerpbesluit tot het verlenen van een omgevingsvergunning voor het bouwen van de Internationale School Breda en 2 gymzalen ten behoeve van de Internationale Campus Breda op de locatie Mozartlaan 27 te Breda, kadastraal bekend als gemeente Breda, sectie E, nummer 5394;

  • 3.

    Ontwerpbesluit vaststelling hogere grenswaarden Wet geluidhinder. De scholen worden, conform de Wet geluidhinder, aangemerkt als geluidgevoelige bestemmingen. Uit het akoestisch onderzoek blijkt dat op de gevel niet overal kan worden voldaan aan de wettelijke voorkeursgrenswaarde. Het college van burgemeester en wethouders is voornemens een ontheffing te verlenen van de voorkeursgrenswaarden, middels een besluit tot het vaststellen van een hogere waarde voor de ten hoogst toelaatbare geluidsbelasting.

Informatiebijeenkomst

Over de voorgenomen plannen zal een informatiebijeenkomst worden georganiseerd. U bent van harte welkom op deze avond. Deze informatiebijeenkomst vindt plaats op woensdag 13 april 2016 in de aula van het Mencia de Mendoza Lyceum aan de Mendelssohnlaan 1, van 19.30 uur tot 22.00 uur.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan, het ontwerpbesluit hogere waarde en de ontwerpomgevingsvergunning, alsmede de eventueel onderliggende onderzoeksrapporten, liggen van donderdag 31 maart tot en met woensdag 11 mei 2016 ter inzage.

De drie ontwerpen kunt u digitaal raadplegen via de website www.breda.nl/ruimtelijkeplannen (kies de link 'Ruimtelijke plannen van de Gemeente Breda'). Daarnaast ligt het ontwerpbestemmingsplan, het ontwerpbesluit hogere waarde en de ontwerpomgevingsvergunning ter inzage bij de Infobalie in het Stadskantoor, Claudius Prinsenlaan 10 te Breda.

Zienswijzen

Van donderdag 31 maart 2016 tot en met woensdag 11 mei 2016 kunt u uw zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan, het ontwerpbesluit hogere waarde en de ontwerpomgevingsvergunning naar voren brengen.

Uw schriftelijke zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan kunt u sturen naar de gemeenteraad van Breda, Postbus 90156, 4800 RH Breda.

Uw schriftelijke zienswijze tegen het ontwerpbesluit hogere waarde en/of de ontwerpomgevingsvergunningkunt u sturen naar burgemeester en wethouders van Breda, Postbus 90156, 4800 RH Breda.

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de gemeente via www.breda.nl/contact (gebruik hiervoor het contactformulier).

Informatie

Heeft u vragen? Neem contact op met de gemeente via www.breda.nl/contact

Naar boven