Gedeeltelijke intrekking reactieve aanwijzing bestemmingsplan Loosdrecht Landelijk Gebied Noordoost - 2012

Logo Wijdemeren

Burgemeester en wethouders van Wijdemeren maken het volgende bekend. Op 28 mei 2015 heeft de raad van de gemeente Wijdemeren het bestemmingsplan ‘Loosdrecht Landelijk Gebied Noordoost – 2012’ gewijzigd vastgesteld. Op 7 juli 2015 heeft Gedeputeerde Staten van de provincie Noord Holland een reactieve aanwijzing ex artikel 3.8 lid 6 van de Wet ruimtelijke ordening op dit plan gelegd. De aanwijzing zag op de volgende onderdelen:

  • Wijzigingsbevoegdheid ruimte voor ruimte (artikel 3.6.4 en 4.6.4);

  • Oud-Loosdrechtsedijk 24, de bestemming "bedrijf”, de functieaanduiding "opslag" en "bedrijfswoning uitgesloten", de bouwaanduiding "specifieke bouwaanduiding - beperkte oppervlakte" en het bijbehorende artikel 5.2.1 sub c.

Gedeeltelijke intrekking reactieve aanwijzing

Op 8 maart 2016 heeft voornoemd college besloten de aanwijzing, voor zover het betreft de bedrijfsbestemming aan de Oud-Loosdrechtsedijk 24 te Loosdrecht in te trekken. Het gaat hier niet om het planologisch mogelijk maken van een nieuwe ontwikkeling, maar om het bestemmen van een bestaande vergunde situatie.

Deze intrekking heeft tot gevolg dat de bedrijfsbestemming ter plaatse van Oud-Loosdrechtsedijk 24 weer deel gaat uitmaken van het bestemmingsplan ‘Loosdrecht Landelijk Gebied Noordoost – 2012’, zoals door de gemeenteraad van Wijdemeren op 28 mei 2015 is vastgesteld.

Terinzagelegging

Het intrekken van de reactieve aanwijzing, het bestemmingsplan en de hierbij behorende stukken liggen met ingang van 7 april 2016 voor ieder gedurende 6 weken ter inzage. U kunt het plan inzien via onze website www.wijdemeren.nl, via www.ruimtelijkeplannen.nl (IMRO-code NL.IMRO.9927.GIRABPlglsdno2012-VG01) en in het gemeentehuis (afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling) op werkdagen van 8.30 tot 12.30 uur) aan de Rading 1, Loosdrecht.

Beroep

Tegen het onderdeel van het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan dat door de intrekking van het aanwijzingsbesluit door gedeputeerde staten van Noord-Holland alsnog deel uitmaakt van het bestemmingsplan (locatie Oud-Loosdrechtsedijk 24), kan gedurende de termijn van terinzageligging beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, door:

  • belanghebbenden die een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan hebben ingediend;

  • belanghebbenden die redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdens de terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan een zienswijze in te dienen;

  • belanghebbenden die bezwaar hebben ingediend tegen wijzigingen die bij de vaststelling in het bestemmingsplan zijn aangebracht.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking. Om te voorkomen dat het besluit in werking treedt, kan degene die beroep heeft ingesteld gedurende de beroepstermijn bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening indienen. Het besluit van de gemeenteraad treedt dan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven