Herhaalde terinzagelegging gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan “CPO Oosterboekelweg te De Weere” ex artikel 3.8 Wro

Logo Opmeer

Burgemeester en wethouders van Opmeer maken ter voldoening aan artikel 3.8 Wro bekend dat de raad op 4 februari 2016 het bestemmingsplan “CPO Oosterboekelweg te De Weere” gewijzigd heeft vastgesteld.

Plan

Het bestemmingsplan biedt een juridisch planologisch kader voor de bouw van maximaal 14 woningen in De Weere. Het beoogde gebied wordt aan de zuidzijde begrensd door sportvelden en aan de noordzijde door de Ooster Boekelweg. De wijzigingen zijn beschreven in de Nota zienswijzen, welke deel uitmaakt van het raadsbesluit. Gedeputeerde Staten van Noord Holland hebben aangegeven geen reactieve aanwijzing in te zullen dienen en geen bezwaar te hebben tegen versnelde publicatie. Het plan valt onder de werking van de Crisis- en herstelwet.

Ter inzage

Het bestemmingsplan ligt met ingang van vrijdag 1 april 2016 voor de duur van 6 weken voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis. Deze is geopend op werkdagen van 09.00-12.00 uur en op maandag tot en met donderdag van 13.30 -17.00 uur. De stukken kunnen eveneens worden geraadpleegd via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planindentificatienummer van dit plan is NL.IMRO.0432.BPDeWeereCPO-VA01.

Beroep

Tijdens voornoemde termijn van terinzagelegging kan een beroepschrift tegen het vastgestelde plan ingediend worden Raad van State, Afdeling Bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA te DEN HAAG. Beroep kan worden ingesteld door:

  • Degene die met betrekking tot het ontwerpbestemmingsplan tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad heeft ingediend;

  • Een belanghebbende die kan aantonen dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad in te dienen;

  • Degene die beroep in willen stellen tegen wijzigingen die de raad, bij vaststelling van het plan, ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan heeft aangebracht.

Degene die beroep heeft ingesteld kan gedurende de beroepstermijn bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek doen tot het treffen van een voorlopige voorziening. Het besluit tot vaststelling treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Herhaald ter inzage

Het betreft een herhaalde terinzagelegging. Eerder heeft het vastgestelde bestemmingsplan ter inzage gelegen. Op de verbeelding bleken echter abusievelijk niet alle wijzigingen uit het raadsbesluit verwerkt. Dit gebrek is inmiddels gecorrigeerd. Het juiste plan wordt ter inzage gelegd. Zij die een zienswijze hebben ingediend, hebben een persoonlijk bericht ontvangen over deze omstandigheid.

Naar boven