Vaststelling nieuw besluit inpassingsplan RijnlandRoute

Logo Zuid-Holland

Overeenkomstig artikel 3.8 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) maken wij bekend dat Provinciale Staten van Zuid-Holland op 23 maart 2016 een nieuw besluit hebben genomen over het inpassingsplan RijnlandRoute. Daarbij zijn ten opzichte van het eerder op 10 december 2014 vastgestelde inpassingsplan wijzigingen aangebracht.

Het besluit is genomen naar aanleiding van de uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State van 27 januari 2016, nummers 201500779/1/R6, 201501507/1/R6, 201501213/1/R6 en 201501216/1/R6 en heeft betrekking op de volgende plandelen:

  • -

    een aanpassing van de plangrens op de Verbeelding ter hoogte van de Europaweg in Leiden;

  • -

    een aanpassing in artikel 14 Verkeer van de Regels bij het inpassingsplan.

De Crisis- en herstelwet is van toepassing op het besluit.

Het besluit en de bijbehorende stukken zijn van 4 april tot en met 16 mei 2016 te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl onder het identificatienummer NL.IMRO.9928.DOSx2010x0022528RB-VA01. De stukken zijn tevens te raadplegen via de planviewer op www.zuid-holland.nl. Het besluit en de bijbehorende stukken zijn daarnaast op de reguliere openingstijden in te zien op de volgende locaties:

  • -

    Gemeentehuis Katwijk, Koningin Julianalaan 3;

  • -

    Gemeentehuis Wassenaar, Johan de Wittstraat 45;

  • -

    Gemeentehuis Oegstgeest, Rhijngeesterstraatweg 13;

  • -

    Stadhuis Leiden, Stadhuisplein 1;

  • -

    Gemeentehuis Voorschoten, balie sector Ruimte, Leidseweg 25;

  • -

    Servicecentrum Leidschendam-Voorburg, Koningin Wilhelminalaan 2 te Leidschendam;

  • -

    Gemeentehuis Zoeterwoude, Noordbuurtseweg 27 te Zoeterwoude-Dorp;

  • -

    Het Loket Informatiediensten van de provincie Zuid-Holland, Zuid-Hollandplein 1 te Den Haag.

Beroep en verzoek om een voorlopige voorziening

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan tegen het besluit beroep worden aangetekend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State door:

  • -

    Belanghebbenden waarvan het beroep tegen de hiervoor genoemde plandelen gegrond is verklaard;

  • -

    Belanghebbenden die bezwaren hebben tegen de wijzigingen die Provinciale Staten ten opzichte van het inpassingsplan van 10 december 2014 hebben aangebracht.

Beroep staat alleen open tegen de hiervoor genoemde plandelen. Geen beroep staat open tegen het onherroepelijke deel van het inpassingsplan van 10 december 2014. Indien u beroep aantekent kunt u tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Beroepschriften en verzoeken om een voorlopige voorziening kunnen op de volgende wijze bij de Raad van State worden ingediend:

Zowel voor het indienen van beroep als voor het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening dienen griffierechten te worden betaald. Actuele informatie kunt u vinden op de website van de Raad van State www.raadvanstate.nl

Naar boven