Regeling van de Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie van 22 maart 2016, houdende wijziging van de Regeling dienstkleding Dienst Justitiële Inrichtingen in verband met de verlenging van de werkingsduur voor onbepaalde tijd

De Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie,

Gelet op artikel 65 van het Algemeen Rijksambtenarenreglement;

Besluit:

ARTIKEL I

In artikel 9 van de Regeling dienstkleding Dienst Justitiële Inrichtingen vervalt: en vervalt met ingang van 1 april 2016.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie, K.H.D.M. Dijkhoff

TOELICHTING

De Regeling dienstkleding Dienst Justitiële Inrichtingen is in werking getreden op 1 april 2015, voor de duur van één jaar. De werkingsduur van één jaar vloeide voort uit het Georganiseerd Overleg (GO) DJI van 17 december 2014 waarin met het GO was overeengekomen dat de regeling voor het einde van die termijn – met het oog op inwerkingtreding van de regeling voor onbepaalde duur – zou worden geëvalueerd. Deze evaluatie heeft aan het einde van 2015 plaatsgevonden. Uit de evaluatie is gebleken dat de beoogde doelstellingen van de regeling, namelijk een goed uitvoerbare regeling voor het verstrekken en dragen van dienstkleding gedurende de dienstuitoefening, zijn gehaald. De huidige regeling behoeft geen inhoudelijke aanpassing en op basis daarvan heeft het Georganiseerd Overleg DJI ermee ingestemd dat de regeling voor onbepaalde tijd wordt vastgesteld.

De Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie, K.H.D.M. Dijkhoff

Naar boven