Besluit van de Minister van Infrastructuur en Milieu, van 4 april 2016, nr. IENM/BSK-2016/60036, houdende herbenoeming van drie leden van de Adviescommissie Water en wijziging van het Instellingsbesluit Adviescommissie Water

De Minister van Infrastructuur en Milieu,

Gelet op artikel 5, vierde lid, van het Instellingsbesluit Adviescommissie Water;

BESLUIT:

ARTIKEL I

Voor een periode van vier jaar worden tot lid van de Adviescommissie Water herbenoemd:

  • a. prof. dr. J.T.A. Bressers te Enschede,

  • b. ing. Jac.G. van Oord te Doorn, en

  • c. drs. H. van Waveren te Goes.

ARTIKEL II

In artikel 5 van het Instellingsbesluit Adviescommissie Water vervallen het tweede en derde lid onder vernummering van het vierde lid tot tweede lid.

ARTIKEL III

Dit besluit treedt in werking met ingang van 17 april 2016.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst en zal in afschrift worden gezonden aan de betrokkenen.

De Minister van Infrastructuur en Milieu, M.H. Schultz van Haegen-Maas Geesteranus

TOELICHTING

Dit besluit strekt ertoe drie leden van de Adviescommissie Water (hierna: AcW) te herbenoemen als lid, opnieuw voor een periode van vier jaar. De herbenoeming van de drie betreffende leden vindt voor de eerste keer plaats.

Van de gelegenheid van deze herbenoemingen wordt gebruikgemaakt om het Instellingsbesluit Adviescommissie Water te wijzigen. De wijziging houdt in dat het tweede en derde lid van artikel 5 vervallen. Het betreft reeds geruime tijd uitgewerkte bepalingen over de samenstelling van de commissie.

Benoemingen en ontslagen van leden van de AcW geschieden bij separaat besluit waarvan mededeling wordt gedaan in de Staatscourant. Daardoor is het vermelden van de samenstelling van de AcW in het Instellingsbesluit Adviescommissie Water niet nodig.

De Minister van Infrastructuur en Milieu, M.H. Schultz van Haegen-Maas Geesteranus

Naar boven