Ter inzage legging Ontwerpbestemmingsplan‘Woonarken – Uiterweg 180’ en Ontwerpbestemmingsplan ‘1e herziening bestemmingsplan Woonarken’

Logo Aalsmeer

Burgemeester en wethouders van Aalsmeer maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat vanaf vrijdag 25 maart 2016 tot en met vrijdag 6 mei 2016 het ontwerpbestemmingsplan ‘Woonarken-Uiterweg 180’ met bijbehorende stukken voor een ieder ter inzage ligt. Tegelijkertijd ligt het ontwerpbestemmingsplan ‘1e herziening bestemmingsplan Woonarken ter inzage, dat in samenhang met voornoemd bestemmingsplan wordt voorbereid.

Van beide bestemmingsplannen heeft eerder met ingang van 16 oktober 2016 een ontwerp ter inzage gelegen. Hierop zijn geen zienswijzen binnengekomen. Hoewel de plannen materieel niet zijn gewijzigd was er aanleiding om met name in de toelichting van beide plannen een aantal wijzigingen aan te brengen. Omdat deze wijzigingen tot gevolg hadden dat de toelichting van de plannen integraal is herzien, hebben burgemeester en wethouders besloten de plannen opnieuw ter inzage te leggen.

Plangebied

Het plangebied van het bestemmingsplan ‘Woonarken-Uiterweg 180’ bestaat uit een perceel achter de lintbebouwing van Uiterweg 180. Het ontwerpbestemmingsplan ‘1e herziening bestemmingsplan Woonarken’ ziet op een wijziging op de planverbeelding van het plangebied van het bestemmingsplan Woonarken ter plaatse van de Uiterweg 180.

Doelstelling

Het bestemmingsplan ‘Woonarken-Uiterweg 180’ beoogt twee ligplaatsen voor permanente bewoning uit het bij de op dit adres gevestigde jachthaven behorende water te verplaatsen naar het achtergelegen perceel. In de huidige situatie bevinden de woonarken zich in een vrij smalle sloot voor op het perceel. Om te voorkomen dat het aantal woonarken voor permanente bewoning toe kan nemen, dienen de oorspronkelijke ligplaatsen van de planverbeelding behorende bij het bestemmingsplan “Woonarken” te worden verwijderd. Hierin wordt met de voorgestelde eerste herziening van het bestemmingsplan “Woonarken” voorzien.

Procedure

Het ontwerp van het bestemmingsplan ‘Woonarken-Uiterweg 180’ en het ontwerp van het bestemmingsplan ‘1e herziening bestemmingsplan Woonarken’ liggen met de bijbehorende stukken gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage van 25 maart 2016 tot en met 6 mei 2016.

Inzien van het plan

Vanaf 1 januari 2010 geldt het digitale bestemmingsplan als het rechtsgeldige bestemmingsplan. Voornoemde ontwerpbestemmingsplannen liggen gedurende de bovengenoemde termijn voor een ieder ter inzage op de volgende wijze:

  • in digitale vorm via de website www.ruimtelijkeplannen.nl onder planidentificatiecode: NL.IMRO.0358.09V-OW02 respectievelijk NL.IMRO.0358.11B-OW02 en

  • via de gemeentelijke website http://www.aalsmeer.nl/web/Wonen-en-leven/Bestemmingsplannen-en-structuurvisies/Hoe-raadpleegt-u-een-bestemmingsplan.htm

  • in papieren vorm bij de balie Burgerzaken op het gemeentehuis van Aalsmeer, Raadhuisplein 1. De openingstijden van deze balie zijn: maandag tot en met vrijdag van 8.30-14.00 uur (vrije inloop). Op woensdag is de balie open van 8.30 uur tot 20.00 uur.

  • en in papieren vorm bij de Balie Bouwen en vergunningen in het raadhuis van Amstelveen, Laan Nieuwer Amstel 1; aanmelden via centrale balie (openingstijden balie: maandag tot en met woensdag 8.30–15.30 uur, donderdag 8.30-16.30 uur, vrijdag 8.30-12.30 uur).

Indienen zienswijze

Gedurende de hiervoor genoemde inzagetermijn wordt een ieder in de gelegenheid gesteld om een schriftelijke of mondelinge zienswijze naar voren te brengen. U kunt er ook voor kiezen uw zienswijze digitaal in te dienen via de gemeentelijke website door op de hiervoor genoemde webpagina de optie ‘reageren’ te kiezen. Schriftelijke reacties worden gericht aan Burgermeester en wethouders (postbus 253, 1430 AG Aalsmeer) onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan ‘Woonarken-Uiterweg180’ en/of ontwerpbestemmingsplan ‘1e herziening bestemmingsplan Woonarken’. Degene die buiten de openingstijden inzage wil hebben en degene die mondeling zijn zienswijze naar voren wil brengen kan daarvoor contact opnemen met het algemene telefoonnummer 0297-387575.

Naar boven