Ontwerp bestemmingsplan 1e Wijziging Legmeerpolder, Omzetting bedrijfswoningen naar burgerwoningen

Logo Amstelveen

Burgemeester en wethouders van Amstelveen maken, in g evolge het bepaalde in art. 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat in procedure wordt ge bracht het ontwerp b e stemmingsplan 1 e Wijziging Legmeerpolder, Omzetting bedrijfswoningen naar burgerw o ningen (NL.IMRO.0362.11R-OW01).

Dit bestemmingsplan betreft de eerste wijziging van het bestemmingsplan Legmeerpolder, welke is vastgesteld in de raadsvergadering van 2 juli 2014. In het bestemmingsplan Legmeerpolder is een Wijzigingsbevoegdheid opgenomen 'Wijzigingsbevoegdheid Agrarisch-Glastuinbouw Bedrijfswoning naar Wonen en Tuin'. Met dit wijzigingsplan wordt invulling gegeven aan deze wijzigingsbevoegdheid.

 

Voor een toenemend aantal woningen in onder meer de Noorder Legmeerpolder is de agrarische bedrijfsfunctie komen te vervallen. De functionele koppeling tussen het bedrijf en de woning is in die gevallen verdwenen en er is een strijdige situatie ontstaan, namelijk het particulier bewonen van een (agrarische) bedrijfswoning. Voor de woningen die in dit bestemmingsplan zijn meegenomen is het niet reëel te veronderstellen dat ze in de (nabije) toekomst nog zullen worden aangewend voor een gebruik conform de geldende bestemming. Met het oog hierop is de wijziging van de geldende bestemming naar Tuin en Wonen een aannemelijk vervolgstap.

 

Voor het plangebied geldt op basis van het geldende bestemmingsplan Legmeerpolder, de bestemming ‘Agrarisch-Glastuinbouw Bedrijfswoning'. Met voorliggend bestemmingsplan wordt deze bestemming gewijzigd in de bestemmingen ‘Tuin’ en ‘Wonen’, waardoor de genoemde strijdige situatie zal verdwijnen. Deze bestemmingswijziging geldt voor circa 30 woningen in de Noorder Legmeerpolder, welke zijn gelegen aan de Meerlandenweg, de Noorddammerweg, de Legmeerdijk en de J.C. van Hattumweg.

 

Het ontwerp bestemmingsplan met bijbehorende verbeelding (plankaart), planregels, toelichting en bijlagen liggen van 24 maart 2016 tot en met 4 mei 2016 gedurende zes (6) weken voor een ieder op de volgende wijzen ter inzage:

  • Bij de balie Bouwen en Vergunningen in het raadhuis, Laan Nieuwer Amstel 1 te Amstelveen. Aanmelden via centrale balie (openingstijden balie: maandag tot en met woensdag 8.30–15.30 uur, donderdag 8.30-16.30 uur, vrijdag 8.30-12.30 uur);

  • Via de gemeentelijke website www.amstelveen.nl (onder 'wonen en leven' - 'bestemmingsplannen en structuurvisies' - 'welke bestemmingsplannen zijn in voorbereiding' - 'de bestemmingsplannen en omgevingsvergunningen in afwijking van het bestemmingsplan die op dit moment ter inzage liggen';

  • Via de website ruimtelijkeplannen.nl, link: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0362.11R-OW01

     

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder een zienswijze betreffende het ontwerp bestemmingsplan schriftelijk bij het college van burgemeester en wethouders (Postbus 4, 1180 BA Amstelveen) kenbaar maken. De zienswijzen kunnen tevens via de gemeentelijke website worden ingediend, via de link http://ro0362.ropubliceer.nl/. Vervolgens selecteert u het betreffende ruimtelijke plan uit de lijst en kiest u de optie 'reageren'. Zienswijzen kunnen naar keuze mondeling naar voren worden gebracht. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze dient u via het centrale nummer 020 540 4911 een afspraak te maken met de behandelend ambtenaar.

Naar boven