Vastgesteld wijzigingsplan “Dr. van Noortstraat 191”

Logo Leidschendam-Voorburg

Het college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg maakt bekend dat zij het wijzigingsplan “Dr. van Noortstraat 191” hebben vastgesteld, door toepassing te geven aan de wijzigingsbevoegdheid opgenomen in het bestemmingsplan ‘Landelijk Gebied’.

 

Plangebied

Het wijzigingsplan heeft betrekking op het perceel Dr. van Noortstraat 191 te Leidschendam, kadastraal bekend als de gemeente Stompwijk, sectie A perceelnummer 981. Het perceel ligt binnen het plangebied van het bestemmingsplan ‘Landelijk Gebied’.

 

Inhoud wijzigingsplan

De agrarische bedrijfsactiviteiten op het perceel Dr. van Noortstraat 191 zijn sinds enkele jaren beëindigd. De aanvragers wensen om het perceel te gebruiken voor woondoeleinden. Voor het gewijzigd gebruik van het perceel, is een wijziging van de geldende agrarische bestemming nodig. In het bestemmingsplan 'Landelijk Gebied', door de raad vastgesteld op 12 februari 2012, is een wijzigingsbevoegdheid opgenomen op grond waarvan het college van burgemeester en wethouders bevoegd zijn om onder voorwaarden de bestemming 'Agrarisch' te wijzigen in de bestemming 'Wonen'. Het wijzigingsplan is het juridisch planologisch kader dat voorziet in de betreffende bestemmingswijziging.

 

Inzien bestemmingsplan

Het (gewijzigd) wijzigingsplan en de bijbehorende stukken zijn als volgt raadpleegbaar:

• op www.ruimtelijkeplannen.nl. Het IDN-nummer van het wijzigingsplan is: NL.IMRO.1916.DrvNoortstraat191-VG01.

• op de gemeentelijke website www.leidschendam-voorburg.nl;

• een papieren versie ligt in het Servicecentrum (Koningin Wilhelminalaan 2, Leidschendam) en bij Werkplein Corbulo (Prins Bernhardlaan 183) in Voorburg.

 

Beroepstermijn

De beroepstermijn, tevens inzagetermijn, loopt van vrijdag 22 januari 2016 tot en met donderdag 3 maart 2016.

 

Beroep instellen

Er zijn geen zienswijzen tegen het wijzigingsplan ingediend. Belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze in te dienen, kunnen in de genoemde termijn schriftelijk beroep instellen tegen het vastgestelde wijzigingsplan. Beroep kunt u instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

 

Verzoek om voorlopige voorziening

Het indienen van een beroepschrift schorst de werking van het wijzigingsplan niet. Om dit laatste te bereiken, kan gedurende de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor het instellen van beroep of het aanvragen van een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Voor meer informatie hierover neemt u contact op met de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, op telefoonnummer (070) 4264426.

 

Inwerkingtreding

Het wijzigingsplan treedt in werking na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn naast een beroepschrift eveneens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend.

 

Leidschendam-Voorburg, 20 januari 2015

 

Naar boven