Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Zonneparken Weststellingwerf

Logo Weststellingwerf

Burgemeester en wethouders van de gemeente Weststellingwerf maken bekend dat de gemeenteraad in haar vergadering van 7 maart 2016 het bestemmingsplan Zonneparken Weststellingwerf gewijzigd heeft vastgesteld. Het nieuwe bestemmingsplan heeft betrekking op een tweetal locaties en voorziet in het toevoegen van de bestemming “specifieke vorm van bedrijf-zonnepark” aan de huidige bestemming “agrarisch”. De locatie Wolvega (kadastraal bekend WVG00D 10202, 10203 en 10892 deels) is gelegen ten Noorden van de Om den Noort, direct grenzend aan het industrieterrein Schipsloot. De locatie Noordwolde (Kadastraal bekend NWD02O 468 deels) is aan de oostzijde van het dorp gelegen, direct naast de renbaan/ijsbaan en direct aansluitend op het huidige volkstuinencomplex.

Na het doorlopen van de procedure wordt het op deze twee locaties mogelijk om zonnepanelen te plaatsen.

De wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan hebben onder meer betrekking op de volgende onderdelen:

  • -

    De maatschappelijke uitvoerbaarheid is nader uitgewerkt;

  • -

    Er is een nadere onderbouwing van de noodzaak voor de realisatie van de beoogde twee zonneparken opgenomen;

  • -

    De landschappelijke inpassing is op onderdelen aangepast.

Terinzagelegging

Het bestemmingsplan (met plan-ID: NL.IMRO.0098.BPzonneparken-VA01) kan vanaf donderdag 24 maart 2016 gedurende een termijn van zes weken (tot en met woensdag 4 mei 2016) worden ingezien bij de publieksbalie van de gemeente Weststellingwerf, bezoekadres Griffioenpark 1, 8471 KR te Wolvega. Het bestemmingsplan is ook raadpleegbaar via de websites www.weststellingwerf.nl/bestemmingsplannen en www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroepsmogelijkheid

Gedurende de termijn van de terinzagelegging kan een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze kenbaar heeft gemaakt, tegen bovengenoemd besluit beroep indienen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Beroep staat ook open voor belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest om een zienswijze in te dienen. Een beroepschrift moet worden ondertekend en ten minste bevatten: naam en adres van de indiener, dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt en de gronden van het beroep. Voor het in behandeling nemen van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd. Als u beroep instelt, heeft dat geen schorsende werking. Het bestemmingsplan Zonneparken Weststellingwerf treedt in werking na de dag waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. U kunt bij afzonderlijke brief aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken om een voorlopige voorziening. Indien dat verzoek binnen de beroepstermijn is ingediend, dan treedt het besluit niet eerder in werking dan voordat op dat verzoek is beslist. Op het wijzigingsplan zijn de procedureregels als opgenomen in afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dat betekent dat bijzondere procedurele bepalingen, gericht op een versnelde afhandeling van de beroepsschriften, van toepassing zijn op de eventuele Beroepsprocedure. Dat brengt onder meer met zich mee dat alle beroepsgronden in het beroepschrift dienen te worden opgenomen en deze na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld.

Naar boven