Bestemmingsplan ‘plattelandswoningen Someren’

Logo Someren

Burgemeester en wethouders van Someren maken bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 26 november 2015 het bestemmingsplan ‘plattelandswoningen Someren’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Inhoud bestemmingsplan

Het bestemmingsplan is een partiële herziening van de bestemmingsplannen Buitengebied Someren (inclusief 1e herziening), Buitengebied 2013 en Buitengebied 2014. Het plan dient in samenhang met de genoemde bestemmingsplannen gelezen te worden.

In het bestemmingsplan ‘Plattelandswoningen Someren’ zijn regels opgenomen waarbij het gebruik van een voormalige agrarische bedrijfswoning als burgerwoning wordt toegestaan ter plaatse van de aanduiding ‘plattelandswoning’. Op de verbeelding is voor vijf locaties de aanduiding ‘specifieke vorm van agrarisch – plattelandswoning’ toegevoegd. Het gaat om de volgende adressen:

Heikomstraat 16

Michelslaan 30

Molenbrugweg 19

Nieuwendijk 158

Smulderslaan 44

In het bestemmingsplan is ook een wijzigingsbevoegdheid opgenomen. Met deze bevoegdheid kan het college van burgemeester en wethouders de vigerende bestemmingsplannen Buitengebied Someren, Buitengebied 2013 en Buitengebied 2014 zodanig wijzigen, dat ook op andere percelen een plattelandswoning wordt toegestaan. Daarbij dient voldaan te worden aan het eerder door de gemeenteraad vastgestelde beleid voor plattelandswoningen.

Terinzagelegging

Het vastgestelde bestemmingsplan met de bijbehorende stukken ligt met ingang van 15 januari 2016 gedurende zes weken ter inzage. De stukken kunt u inzien bij het Klant Contact Centrum (KCC) in het gemeentehuis van Someren. Het KCC is geopend op maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur. Voor het inzien van het vastgesteld bestemmingsplan buiten deze tijden kan een afspraak worden gemaakt. Het plan is digitaal te raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Via het tabblad ‘bestemmingsplannen’ kunt u zoeken op adres of op het identificatienummer NL.IMRO.0847.BP02015005-VS01

Beroep aantekenen

Tijdens de beroepstermijn (16 januari 2016 tot en met 26 februari 2016) kan beroep worden ingesteld tegen het vaststellingsbesluit bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad heeft ingediend;

  • een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten, dat hij of zij niet overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht zijn of haar zienswijze naar voren heeft gebracht bij de gemeenteraad tegen het ontwerpbestemmingsplan;

  • een belanghebbende die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan heeft aangebracht.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking. Om te voorkomen dat het besluit in werking treedt, kunnen belanghebbende die beroep hebben aangetekend een voorlopige voorziening vragen. Het verzoek om een voorlopige voorziening dient te worden gericht aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. In dat laatste geval treedt het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan niet in werking voordat op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

Someren, 14 januari 2016

Burgemeester en wethouders van Someren

Naar boven