Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Anstelvallei, Kerkrade

Logo Kerkrade

Het college van burgemeester en wethouders van Kerkrade maakt op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 24 februari 2016 het bestemmingsplan Anstelvallei gewijzigd heeft vastgesteld.

Het plangebied wordt globaal begrensd door de Dentgenbachweg in het westen, de spoorlijn Kerkrade – Heerlen in het noorden, de wijk Chevremont in het oosten, Kasteel Erenstein en GaiaZoo aan de zuidzijde. De exacte grens van het plangebied wordt bepaald door de plangrens op de (digitale) verbeelding.

De Anstelvallei is een belangrijk groengebied voor Kerkrade. Het gebied herbergt belangrijke natuurwaarden en heeft daarnaast een recreatieve en agrarische functie voor de stad en de omgeving. De gemeente Kerkrade heeft een gebiedsplan voor de Anstelvallei opgesteld ten behoeve van de vorming van nieuwe natuurontwikkeling, het versterken van bestaande natuur en de verbetering van de belevingswaarde van het gebied. Hierbij is het belangrijk dat er wordt geïnvesteerd in de verbetering van het landschap, de recreatieve infrastructuur en in een sociale-maatschappelijke functie.

Daarnaast spelen er enkele ruimtelijke ontwikkelingen in en om de Anstelvallei die een aanpak van het gebied noodzakelijk maken, waaronder de herbestemming van 2 monumentale hoeves in het gebied. Voor het bestemmingsplan is geen exploitatieplan vastgesteld.

De wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn beschreven in de Nota van Wijzigingen, die als bijlage is opgenomen bij het raadsbesluit.

Het vastgestelde bestemmingsplan Anstelvallei ligt met ingang van 31 maart 2016 gedurende 6 weken ter inzage bij het vakloket Bouwen, Wonen, Leefomgeving van het Stadskantoor Markt 33, 6461 EC Kerkrade. Inzage is enkel mogelijk na telefonische afspraak via het algemeen telefoonnummer van de gemeente: 14 045. Het bestemmingsplan kan ook digitaal worden ingezien via de gemeentelijke website www.kerkrade.nl onder de rubriek Wonen&Leven\ Projecten\ Ruimtelijke plannen in procedure en via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer is NL.IMRO.0928.BPAnstelvallei-Vg01.

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan kenbaar hebben gemaakt of belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze kenbaar te maken, kunnen gedurende voornoemde termijn beroep instellen tegen het vastgestelde bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage, net als belanghebbenden die bezwaren hebben tegen de wijzigingen die in het plan zijn aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. Het is ook mogelijk om digitaal beroep in te stellen via het digitaal loket van deze instantie. Kijk op https://digitaalloket.raadvanstate.nl/ voor meer informatie.

Het indienen van een beroepschrift schorst de werking van het bestemmingsplan niet. Om dit laatste te bereiken, kan gedurende de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Kerkrade, 30 maart 2016

Het college voornoemd,

J.J.M. Som, burgemeester,

H.J.M. Coumans MPM, secretaris.

Naar boven