HHVaststelling wijzigingsplan Arnhemseweg 78, Moorsterweg 13 en Leusbroekerweg 14a

Logo Leusden

Het college van Leusden heeft op 15 maart 2016 het wijzigingsplan ‘Arnhemseweg 78, Moorsterweg 13 en Leusbroekerweg 14a’ gewijzigd vastgesteld.

Het vastgestelde wijzigingsplan met bijbehorende stukken liggen met ingang van woensdag 23 maart tot en met dinsdag 3 mei 2016 ter inzage bij het omgevingsloket in het gemeentehuis. Het omgevingsloket is geopend op werkdagen tussen 09:00 en 12:00 uur.

Het wijzigingsplan met de bijbehorende stukken kunt u raadplegen op www.leusden.nl/bestemmingsplannen.

Het wijzigingsplan

Het wijzigingsplan betreft wijziging van drie agrarische bouwpercelen waarbij het wijzigingsgebied is gelegen binnen het oorspronkelijke agrarische bouwperceel. Het wijzigingsplan is gericht op de functiewijziging van het agrarische bouwperceel in de bestemming wonen. Het genoemde wijzigingsplan en het ontwerp besluit hogere grenswaarden geluidsbelasting hebben in het kader van de zienswijzeprocedure ter inzage gelegen. Binnen de wettelijke termijn zijn geen zienswijzen ingediend. Het college besluit het wijzigingsplan gewijzigd vast te stellen overeenkomstig de aangepaste plankaart voor Leusbroekerweg 14a.

Hogere grenswaarden geluidsbelasting

Het geluidniveau op de gevels van nieuw te realiseren gebouwen (waarin gewoond mag worden) moet voldoen aan het wettelijke niveau. Dit wordt ook wel de voorkeursgrenswaarde genoemd. De voorkeursgrenswaarde voor geluid op de gevel is 48 dB. De voorkeursgrenswaarde voor geluid voor de nieuw te realiseren woning op het perceel Arnhemseweg 78 is hoger dan 48 dB. Voor deze woning moet een hogere grenswaarde worden verleend. De berekende waarden blijven onder de maximale ontheffingswaarde ten gevolge van wegverkeerslawaai (58 dB). De hogere grenswaarde wordt verleend voor de berekende geluidbelastingen. 

Beroep

Belanghebbenden kunnen gedurende de termijn schriftelijk beroep instellen, tegen het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan, bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift moet worden ondertekend en bevat minimaal de volgende onderdelen: de naam en het adres van de indiener; de dagtekening; een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep.

Het wijzigingsplan treedt in werking de dag na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend, treedt het wijzigingsplan niet in werking voordat de rechter op dat verzoek heeft beslist. Een verzoek om voorlopige voorziening moet worden ingediend bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State met als voorwaarde dat tijdig een beroepschrift is ingediend.

Naar boven