Verleende omgevingsvergunning, Verklaring Van Geen Bedenkingen en zakelijke inhoud exploitatieovereenkomst inzake studentenhuisvesting aan de Sneeuwberglaan te Vaals

Logo Vaals

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Vaals maakt bekend dat zij op 22 maart 2016 met toepassing van artikel 2.12, eerste lid, onder a, sub 3, van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) omgevingsvergunning hebben verleend voor het afwijken van het bestemmingsplan Selzerbeek, ten behoeve van het realiseren van een gebouw voor 250 zelfstandige studenteneenheden met bijbehorende voorzieningen en parkeerplaatsen.

Het plangebied is gelegen op het terrein naast de sporthal en wordt globaal begrensd wordt door de Dr. Schaepmanstraat en de Sneeuwberglaan te Vaals, kadastraal bekend als sectie A, nr. 10794 en 10727 te Vaals. Binnen het plangebied zullen uiteindelijk 2 gebouwen voor studentenwoningen worden gerealiseerd. De onderhavige omgevingsvergunning ziet op de realisatie van het eerste (linker) woongebouw.

De omgevingsvergunning bestaat uit de volgende activiteiten:

  • 1.

    bouwen (artikel 2.1 lid 1 onder a Wabo).

  • 2.

    het uitvoeren van werken, geen bouwwerk zijnde, of werkzaamheden (artikel 2.1. onder b Wabo)

  • 3.

    het gebruiken van gronden of bouwwerken in strijd met het bestemmingsplan (artikel 1 lid 1 onder c Wabo).

  • 4.

    het wijzigen van de bestaande inrit aan de Dr. Schaepmanstraat (artikel 2.2. eerste lid,

    onder e Wabo).

Het ontwerp-besluit omgevingsvergunning met bijbehorende stukken (waaronder de door de gemeenteraad afgegeven ontwerp-Verklaring van Geen Bedenkingen) heeft vanaf 1 februari 2016 voor zes weken ter inzage gelegen. Tijdens deze periode zijn 4 zienswijzen ingediend.

De gemeenteraad heeft in de vergadering van 21 maart 2016 besloten om een definitieve Verklaring van Geen Bedenkingen te verlenen, en tevens om geen exploitatieplan vast te stellen omdat de kosten anderzins verzekerd zijn als bedoeld in de Wet ruimtelijke ordening.

Exploitatieovereenkomst

Daartoe is tussen de gemeente en initiatiefnemer een exploitatieovereenkomst gesloten in het kader van artikel 6.24 Wet ruimtelijke ordening. Een zakelijke beschrijving van de inhoud van deze overeenkomst ligt met ingang van 25 maart 2016 gedurende zes weken voor een ieder op het gemeentehuis ter inzage.

Beroep

De verleende omgevingsvergunning en de daarbij bijbehorende stukken liggen met ingang van vrijdag 25 maart 2016 voor een periode van zes weken ter inzage in het gemeentehuis van Vaals. De openingstijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 9.00 – 16.00 uur. De omgevingsvergunning wordt tevens gepubliceerd op www.ruimtelijkeplannen.nl (identificatiecode NL.IMRO.0981.OVStudentenHVVWGT-VG01).

Tegen dit besluit kan gedurende bovengenoemde periode van 6 weken schriftelijk beroep worden ingesteld bij de Rechtbank Limburg, sector Bestuursrecht, te Roermond (postbus 950, 6040 AZ Roermond), wanneer u:

  • -

    belanghebbende bent en;

  • -

    tijdig een zienswijze naar voren heeft gebracht over het ontwerpbesluit (of aantoont dat u hiertoe redelijkerwijs niet in staat bent geweest).

Voor het behandelen van het beroepschrift door de rechtbank is griffierecht verschuldigd.

De termijn voor het indienen van een beroepschrift vangt aan met ingang van de dag na die waarop het vaststellingsbesluit ter inzage is gelegd en bedraagt zes weken. Tevens kan de indiener van een beroepschrift op grond van het bepaalde in artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht, de president van het Team Bestuursrecht van de Rechtbank Limburg verzoeken een voorlopige voorziening te treffen indien de indiener van het beroepschrift van mening is dat onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, vereist is.

U kunt ook digitaal beroep instellen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

 

Vaals, 25 maart 2016

Naar boven