Vervangend vaststellingsbesluit bestemmingsplan 'Tweede herziening bestemmingsplan Buitengebied', Deurne (bestuurlijke lus)

Logo Deurne

Burgemeester en wethouders van Deurne maken bekend dat de gemeenteraad op 16 februari 2016 het bestemmingsplan ‘Tweede herziening bestemmingsplan Buitengebied’ gewijzigd heeft vastgesteld. Dit besluit volgt op de tussenuitspraak (bestuurlijke lus) van 26 augustus 2015 van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (hierna: Raad van State).

Wat is een bestuurlijke lus?

Op 24 januari 2014  is het bestemmingsplan ‘Tweede herziening bestemmingsplan Buitengebied’ door de gemeenteraad vastgesteld. Tegen dit vaststellingsbesluit is beroep ingesteld bij de Raad van State. De Raad van State heeft enkele gebreken geconstateerd, of geconstateerd dat een aanvullende onderbouwing nodig is. De gelegenheid is gegeven deze te herstellen. Deze mogelijkheid is sinds 1 januari 2010 in de Algemene wet bestuursrecht opgenomen. Op deze wijze wordt voorkomen dat een rechter het volledige bestemmingsplan vernietigt op grond van een formeel gebrek en de gehele bestemmingsplanprocedure moet worden overgedaan.

In de tussenuitspraak geeft de Raad van State aan wat aangepast moet worden. Met het vervangend vaststellingsbesluit van 16 februari 2016 heeft de gemeenteraad hier gevolg aan gegeven. De Raad van State zal vervolgens uitspraak doen.

Wat is aangepast?

Met inachtneming van de overwegingen in de tussenuitspraak is het bestemmingsplan als volgt aangepast:

Enkele artikelen worden ter verduidelijking aangevuld, ten aanzien van de Ecologische hoofdstructuur, de definitie voor persoonsgebonden overgangsrecht en zones voor bijgebouwen.

Er wordt een regeling opgenomen voor bestaande wildnetten.

Er wordt een bouwregeling opgenomen voor een bestaand woonpand en voor enkele bijgebouwen.

De bestaande ligging van de Rotterdam Rijn Pijpleiding in het glastuinbouwgebied wordt opgenomen.

Enkele bouwvlakken worden aangepast aan bestaande bebouwing.

Voor enkele percelen is de bestemming aangepast.

Er zijn enkele bijlagen aan de toelichting toegevoegd, en een bijlage is verwijderd.

Wij verwijzen u voor de volledigheid naar de te raadplegen stukken.

Wat ligt ter inzage?

Het raadsbesluit ligt met het bestemmingsplan ter inzage. Het bestemmingsplan zelf bestaat uit de verbeelding en de regels, en een daar bijbehorende toelichting.

Wanneer ligt dit ter inzage?

Alle stukken liggen met ingang van 25 maart 2016 gedurende 6 weken ter inzage.

Waar is dit terug te vinden?

Alle stukken kunt u op de volgende manieren raadplegen:

 

  • 1.

    digitaal via www.ruimtelijkeplannen.nl of op www.deurne.nl

  • 2.

    bij het Klantcontactcentrum (tijdens de openingstijden) in het gemeentehuis van Deurne aan de Markt 1.

 

Wat betekent dit voor u? 

Beroep

Belanghebbenden kunnen beroep instellen bij de Raad van State. Dit kan uitsluitend tegen de aangebrachte wijzigingen. Dit kan alleen tijdens de termijn van terinzagelegging. Het beroepschrift moet gestuurd worden naar de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Diegene die al eerder beroep hebben ingesteld tegen het besluit van 24 januari 2014 hoeven dat niet opnieuw te doen, voor zover hun bezwaren betrekking hebben op de overige, ongewijzigd gebleven bestemmingsplanonderdelen.  

Voorlopige voorziening

Het beroepschrift heeft geen schorsende werking. Dit betekent dat, ondanks het beroepschrift, het vaststellingsbesluit daags na afloop van de beroepstermijn in werking treedt, tenzij gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Raad van State is ingediend. In dat geval treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Voor meer informatie over dit bestemmingsplan kunt u contact opnemen met het Klantencontactcentrum via ons algemene telefoonnummer: 0493-487711.  

Heeft u vragen?

Laat het ons gerust weten. Ons Klantcontactcentrum is op werkdagen bereikbaar. U kunt bellen naar (0493) 38 77 11.

Deurne, 24 maart 2016

Naar boven