Ontwerpbeschikking omgevingsvergunning in afwijking van het bestemmingsplan Oosteinderweg e.o. 2005, herverkaveling Dorpshaven Noord deelgebied 4.

Logo Aalsmeer

Het college van burgemeester en wethouders van Aalsmeer maakt, ingevolge artikel 2.12, lid 1, sub a onder 3 van de Wabo, bekend dat zij voornemens is in afwijking van het bestemmingsplan ‘Oosteinderweg e.o. 2005' een omgevingsvergunning te verlenen voor het wijzigen van gebruik ten behoeve van het realiseren van maximaal 8 woningen en aanleggen van nieuw openbaar gebied in de vorm van ontsluitingstraten, parkeerruimte en groenvoorzieningen (zaaknummer: Z-2015/067344).

De aanvraag om omgevingsvergunning past op onderdelen niet binnen de regels van het vastgestelde bestemmingsplan ‘Oosteinderweg e.o. 2005’. De herverkaveling is gewijzigd van vrijstaande woningen en 2-onder-een kap woningen naar rijtjeswoningen. De bouw- en bestemmingsgrenzen worden daardoor overschreden. Het aantal woningen neemt met 3 toe.

De aanvraag voor omgevingsvergunning, de ontwerpbeschikking omgevingsvergunning, de ruimtelijke onderbouwing en de overige daarop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van 25 maart 2016 tot en met 6 mei 2016 (6 weken) op de volgende wijzen voor een ieder ter inzage:

  • in digitale vorm via de website www.ruimtelijkeplannen.nl onder planidentificatiecode: NL.IMRO.0358.OIAVHB06xJ-OW01, en

  • via de gemeentelijke website http://www.aalsmeer.nl/web/Wonen-en-leven/Bestemmingsplannen-en-structuurvisies/Hoe-raadpleegt-u-een-bestemmingsplan.htm

  • in papieren vorm bij de balie Burgerzaken op het gemeentehuis van Aalsmeer, Raadhuisplein 1. De openingstijden van deze balie zijn: maandag tot en met vrijdag van 8.30-14.00 uur (vrije inloop). Op woensdag is de balie open van 8.30 uur tot 20.00 uur.

  • de Balie Bouwen en vergunningen in het raadhuis van Amstelveen, Laan Nieuwer Amstel 1; aanmelden via centrale balie (openingstijden balie: maandag tot en met woensdag 8.30–15.30 uur, donderdag 8.30-16.30 uur, vrijdag 8.30-12.30 uur).

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder betreffende de ontwerp beschikking omgevingsvergunning schriftelijk een zienswijze (onder vermelding van ‘zienswijze Dorpshaven Noord deelgebied 4’) indienen bij het college van burgemeester en wethouders (postbus 253, 1430 AG Aalsmeer). De zienswijzen kunnen tevens via de gemeentelijke website worden ingediend, via de link http://0358.ropubliceer.nl/. Vervolgens selecteert u het betreffende ruimtelijke plan uit de lijst en kiest u de optie 'reageren'. Zienswijzen kunnen naar keuze mondeling naar voren worden gebracht. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze dient u via het centrale nummer 0297-387575 een afspraak te maken met de behandelend ambtenaar.

Naar boven