Ontwerp Beheersverordening Houten Centrum

Logo Houten

Burgemeester en wethouders van Houten maken bekend dat zij op 1 maart 2016 ingestemd hebben met het ontwerp van de beheersverordening Houten Centrum. Het plangebied komt voor een groot deel overeen met het huidige bestemmingsplan Centrum uit 2006.

Het plangebied

Het plangebied komt voor een groot deel overeen met het huidige bestemmingsplan Centrum uit 2006 en geldt voor een groot deel van het centrum van Houten en de spoorzone tussen het noordelijke gedeelte van de rondweg en de Koppeling.

De verordening

De Wet ruimtelijke ordening (Wro) geeft aan dat in plaats van een bestemmingsplan ook een beheersverordening gemaakt kan worden, wanneer dat plan geen nieuwe ontwikkelingen mogelijk maakt. De beheersverordening bevat dan ook een doorvertaling van de huidige mogelijkheden uit het bestemmingsplan Centrum. Daarnaast is het actuele ruimtelijke beleid van de gemeente zoveel mogelijk in de beheersverordening verwerkt. Tot slot zijn een aantal ontwikkelingen uit het bestemmingsplan Centrum uit 2006, die niet zijn gerealiseerd, buiten het bereik van de beheersverordening gelaten.

Omdat er sprake is van een conserverende regeling is er geen verplichting voor inspraak. De inspraakverordening is daarom niet van toepassing. Omdat het college van Burgemeester en Wethouders wel belang hecht aan maatschappelijke participatie bij ruimtelijke plannen, wordt de verordening vier weken ter inzage gelegd in de vorm van een consultatieronde.

Waar en wanneer kunt u het ontwerp van de beheersverordening inzien?

Het ontwerp van de beheersverordening en de bijbehorende stukken liggen met ingang van donderdag 24 maart 2016 gedurende vier weken (tot en met 20 april 2016) ter inzage (consultatie) bij de Gemeente InGang in het gemeentehuis aan het Onderdoor 25 te Houten. De Gemeente InGang is uitsluitend geopend op afspraak. Een afspraak kunt u maken via www.houten.nl/afspraak of via telefoonnummer (030) 63 92 611

Telefonisch is de gemeente bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30-17.00 uur.

Het ontwerp van de beheersverordening is bovendien te raadplegen op de website: www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0321.003CENTRUM-OWBV

De verordening is eveneens raadpleegbaar via de gemeentelijke webviewer RoView: http://0321.roview.net/

Een handleiding voor deze viewer vind u aan de linkerzijde van de betreffende webpagina.

De verordening wordt tevens in pdf-formaat beschikbaar gesteld via de gemeentelijke website www.houten.nl/bestemmingsplannen

De bronbestanden zijn beschikbaar via http://ruimtelijke-plannen.houten.nl onder het Idn: NL.IMRO.0321.003CENTRUM-OWBV

De verordening wordt tevens in pdf-formaat beschikbaar gesteld via de gemeentelijke website www.houten.nl/bestemmingsplannen.

Wat als u uw mening kenbaar wil maken?

Gedurende de termijn van de consultatieronde kan een ieder schriftelijk of mondeling een reactie over het ontwerp van de beheersverordening naar voren brengen. Schriftelijke reacties dienen te worden gericht aan de gemeenteraad van Houten, Postbus 30, 3990 DA te Houten. Mondelinge reacties kunnen kenbaar gemaakt worden na afspraak met dhr. J. Wijnekus of dhr. R. de Goede van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling. Zij zijn bereikbaar via het secretariaat van deze afdeling op telefoonnummer 030 - 63 92 611.

Vervolg

Na de consultatieronde wordt de verordening door het college aan de gemeenteraad aangeboden. De gemeenteraad stelt de verordening, al dan niet gewijzigd, vast. Vervolgens is er geen mogelijkheid voor bezwaar of beroep.

Vragen?

Mocht u nog vragen hebben dan kunt via het algemene nummer van de gemeente (030 – 63 92 611) contact opnemen met dhr. J. Wijnekus of dhr. R. de Goede van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling.

Naar boven