Ontwerpbestemmingsplan ‘Nijmegen Bottendaal Galgenveld - 4 (hoek Groesbeekseweg-Heyendaalseweg)’, Nijmegen

Logo Nijmegen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Nijmegen zijn voornemens om, met toepassing van artikel 3.1 van de Wet ruimtelijke ordening, het ontwerpbestemmingsplan Nijmegen Bottendaal Galgenveld - 4 (hoek Groesbeekseweg-Heyendaalseweg) aan de gemeenteraad ter vaststelling voor te leggen.

Het plangebied ligt in Nijmegen Oost, ten zuiden van het historische centrum en maakt onderdeel uit van een aantal jaren geleden gerealiseerd inbreidingsplan aan weerszijden van de Bandoengstraat. De locatie bevindt zich op de hoek Groesbeeksweg-Heyendaalseweg en vormt tevens de beëindiging van de Bandoengstraat.

Directe aanleiding voor het nieuwe bestemmingsplan is de wens om in het voormalige schoolgebouw aan de Groesbeekseweg-Heyendaalsweg c.q. op het achterterrein stadswoningen, appartementen, rijenwoningen en een groeninrichting te realiseren.

Om bovenstaande mogelijk te maken is aanpassing van het bestemmingsplan noodzakelijk.

Inzage

Het plan, met de bijbehorende stukken, ligt gedurende zes weken (met ingang van donderdag 24 maart tot en met woensdag 4 mei 2016) ter inzage bij de Informatiebalie in de Stadswinkel, Mariënburg 75 te Nijmegen.

(In verband met de verhuizing van de Stadswinkel is deze gesloten op donderdag 28 en vrijdag 29 april 2016 . Op maandag 2 mei 2016 opent de Stadswinkel haar deuren op Mariënburg 30.)

Het digitale bestemmingsplan is te raadplegen op de landelijke website: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0268.BP7004-ON01

De bronbestanden zijn beschikbaar via:

http://ruimtelijkeplannen.nijmegen.nl/plannen/NL.IMRO.0268.BP7004-/NL.IMRO.0268.BP7004-ON01

Daarnaast is het plan als pdf bestand te raadplegen op de gemeentelijke website:

http://www2.nijmegen.nl/gemeente/inspraak

Zienswijze

In de periode van donderdag 24 maart tot en met woensdag 4 mei 2016 kan eenieder een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan indienen bij de gemeenteraad, t.a.v. de afdeling Projectmanagement en Ruimtelijke Kwaliteit (bureau PK30), Postbus 9105, 6500 HG Nijmegen. Het is niet mogelijk om per mail een zienswijze in te dienen.

Naar boven