Ontwerpbestemmingsplan Leeuwarden - Huizum

Logo Leeuwarden

Van 2 4 maart 2016 tot en met 4 mei 2016 ligt het ontwerpbestemmingsplan Leeuwarden - Huizum met bijbehorende stukken ter inzage .

Plangebied

Dit bestemmingsplan biedt een actuele juridisch-planologische regeling voor het gebied waar voorheen twee bestemmingsplannen van toepassing waren te weten Leeuwarden - Huizum-Oost en Leeuwarden - Huizum-West.

Het plangebied is gelegen ten zuiden van de binnenstad. De noordgrens wordt gevormd door het spoorwegemplacement bij het NS-station en de Potmarge. In het zuiden en (zuid) oosten door de Aldlânsdyk, de Oostergoweg, de Borniastraat, de Henri Dunantweg, de Aldlânsdyk en de Drachtsterweg. De (zuid)west grens wordt gevormd door de Julianalaan.

Actualisatie verouderde plannen

Het plan vervangt twee verouderde plannen die nu nog in dit gebied van kracht zijn. Die plannen zijn verouderd omdat de wetgeving gewijzigd is en er inmiddels gebouwen zijn toegevoegd. Het plan is voor het grootste deel conserverend. Dit betekent dat de nu geldende regels zoveel mogelijk blijven gehandhaafd. Ook is het bestaande gebruik vastgelegd. De belangrijkste wijzigingen, ten opzichte van de voorgaande in dit plangebied geldende bestemmingsplannen, treft u aan in bijlage 1 “Overzicht belangrijkste wijzigingen” van de toelichting van het bestemmingsplan.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken kunt u inzien:

Rea geren

In de periode waarin het ontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt, kunt u uw zienswijze over het plan indienen. Dat kan schriftelijk of mondeling. In een zienswijze beschrijft u met welke punten u het wel of niet eens bent en waarom. Deze punten kan de gemeenteraad dan nog meenemen in het definitieve besluit.

•schriftelijk: schrijf een brief aan de gemeente Leeuwarden, t.a.v. de gemeenteraad, Postbus 21000, 8900 JA Leeuwarden

Vermeld in uw brief:

    • ontwerpbestemmingsplan Leeuwarden - Huizum

    • waarom u een zienswijze indient

    • de datum

    • uw naam en adres

    • uw handtekening

  • mondeling: maak een afspraak via 14 058 (ma. t/m vr. 08.30 - 17.00 uur).

Naar boven