Bestemmingsplannen

Logo Steenwijkerland

Gecoördineerd gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan “Basse-Oldemarktseweg 198” en omgevingsvergunning voor het bouwen van een woning met bijgebouw aan de Dennenweg 3 te Basse.

Met toepassing van de coördinatieregeling uit de Wet ruimtelijke ordening (Wro) zijn de volgende besluiten genomen:

  • -

    De gemeenteraad van Steenwijkerland heeft op 8 maart 2016 het bestemmingsplan “Basse – Oldemarkteweg 198” gewijzigd vastgesteld. Het plan heeft betrekking op het verplaatsen van het bouwvlak van de woning aan de Oldemarktseweg 198 naar de Dennenweg 3 te Basse.

  • -

    het verlenen van een omgevingsvergunning voor de bouw van een woning met bijgebouw aan de Dennenweg 3 te Basse, voor de volgende in de Wabo omschreven omgevingsaspecten:

    • Het bouwen van een bouwwerk;

    • Het uitvoeren van een werk, geen bouwwerk zijnde of van werkzaamheden, in gevallen waarin dat bij een bestemmingsplan, beheersverordening, exploitatieplan of voorbereidingsbesluit is bepaald.

Coordinatieregeling

Artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening en de gemeentelijke coordinatieverordening maken het mogelijk dat de verschillende besluiten die genomen moeten worden en plannen die vastgesteld moeten worden om een ruimtelijke ontwikkeling mogelijk te maken tegelijk worden voorbereid en bekend gemaakt. De aanvrager heeft op grond van de coordinatieverordening verzocht om naast de vereiste herziening van het bestemmingsplan ook de ingediende aanvraag om een omgevingsvergunning gecoördineerd te behandelen.

De stukken liggen van 23 maart 2016 t/m 3 mei 2016 ter inzage in het gemeentehuis, Vendelweg 1 te Steenwijk (tijdens openingstijden). Daarnaast kunt u het bestemmingsplan raadplegen via http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.1708.BASOldemarktsew198-VA01

De bestanden zijn beschikbaar op het gemeentelijke webadres: http://212.78.207.19/82CD49C0-9BC1-4A59-BEA4-CBE18645C521/

Reageren?

Op grond van artikel 8.3 Wro worden bovengenoemde besluiten voor de mogelijkheid van beroep als één besluit gezien. T/m 3 mei 2016 kunnen belanghebbenden beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. U moet dan wel tijdig een zienswijze over het ontwerp van genoemde besluiten naar voren hebben gebracht of aantonen dat u daartoe redelijkerwijs niet in staat bent geweest of bezwaren hebben tegen de wijzigingen die door de gemeenteraad in genoemde besluiten zijn aangebracht.

De genomen besluiten treden in werking op 4 mei 2016. Als u tijdig beroep heeft ingesteld, kunt u de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak vragen om een voorlopige voorziening te treffen. In dat geval treden de besluiten niet eerder in werking dan nadat op dat verzoek is beslist.

Naar boven