INSPRAAK VOORONTWERP BESTEMMINGSPLAN RITMEESTERKWARTIER

Logo Veenendaal

Burgemeester en wethouders maken bekend dat het voorontwerp van het bestemmingsplan ‘Ritmeesterkwartier 2016’ voor een ieder ter inzage ligt.

Begrenzing

Het plangebied bestaat voornamelijk uit het perceel Vijftien Morgen 4 (voormalige Ritmeester sigarenfabriek). Aan de noordzijde wordt de begrenzing gevormd door de achterzijde van de woonpercelen aan de Frisia. De oostelijke begrenzing wordt gevormd door de Hollandia - Tubantia. Aan de zuidzijde grenst het plangebied aan de Vijftien Morgen. De westelijke grens wordt gevormd door de achterzijde van de percelen aan de Kerkewijk.

Waar gaat het bestemmingsplan over?

Het voorontwerp voorziet in een juridisch-planologische regeling voor een herontwikkeling van dit perceel/gebied. Een in 2012 gepresenteerd ontwikkelingsplan heeft geen doorgang kunnen vinden.

Omdat de herontwikkeling op dit moment nog niet geconcretiseerd is, is nu gekozen voor een globaal bestemmingsplan. Deze planvorm geeft de mogelijkheid ontwikkelingskaders te stellen en vast te leggen. Concretisering van het plan zal in een latere fase plaatsvinden. Realisering kan vervolgens eerst plaatsvinden nadat één of meerdere uitwerkingsplannen zijn vastgesteld. De door de raad in 2011 vastgestelde ruimtelijke en programmatische kaders blijven in principe en in hoofdzaak de basis en de kader voor dit globale plan. In deze kaders is de wens vastgelegd tot bescherming en behoud van dit belangrijke onderdeel van het industrieel verleden van Veenendaal. Dit voorontwerpbestemmingsplan bevat daarom regels die het mogelijk maken de eventuele sloop van opstallen vooraf te toetsen aan de wens tot behoud van de karakteristieke hoofdvorm van de bebouwing.

 

Procedure

 

Deze publicatie dient tevens te worden opgevat als de kennisgeving als bedoeld in artikel 1.3.1 Bro (melding voornemen bestemmingsplanherziening). Voor bovengenoemd bestemmingsplan is geen milieueffectrapport opgesteld.

 

Inspraak

 

Het plan wordt - zoals voorgeschreven in het Besluit ruimtelijke ordening - voor vooroverleg toegezonden aan een aantal overleginstanties. Gelijktijdig wordt een ieder de mogelijkheid geboden een inspraakreactie te geven op dit voorontwerp bestemmingsplan.

Ter inzage

Het plan met bijlagen ligt met ingang van donderdag 24 maart 2016 gedurende 6 weken (dus tot en met 4 mei 2016) ter inzage in het gemeentehuis bij het Omgevingsloket, Raadhuisplein 1 te Veenendaal. Deze balie is op de volgende tijden geopend:

  • maandag van 17.00 tot 20.00 uur

  • dinsdag, woensdag en vrijdag van 09.00 tot 13.00 uur

  • donderdag van 09.00 tot 20.00 uur

Na beoordeling van de vooroverleg- en inspraakreacties zal een ontwerpbestemmingsplan worden opgesteld dat de procedure zal doorlopen zoals in de Wet ruimtelijke ordening is voorgeschreven. Uiteindelijk zal de gemeenteraad een beslissing nemen over de vaststelling.

Plan inzien

Wilt u meer weten over de inhoud van het plan? Op de website www.ruimtelijkeplannen.nl kunt u het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken digitaal inzien.Deze publicatie is ook online geplaatst in de Staatscourant en het Gemeenteblad van 16 maart 2016. Via de zoekpagina https://zoek.officielebekendmakingen.nl kunt u deze publicaties terugvinden

Inspraaktermijn

Tot en met 4 mei 2016 kan een ieder zijn of haar inspraakreacties ten aanzien van het voorontwerpbestemmingsplan bij voorkeur schriftelijk maar ook mondeling indienen.

Schriftelijk

Uw schriftelijke inspraakreactie kunt u sturen naar het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Veenendaal, postbus 1100, 3900 BC Veenendaal o.v.v. ‘inspraakreactie Ritmeesterkwartier’.

Mondeling

Voor het mondeling indienen van uw reactie kunt u een afspraak maken met Jan van Manen van de afdeling Wonen en Leven, telefoonnummer (0318) 538 538.

Inloopavond

Op 30 maart 2016 vindt in de Ritmeesterfabriek vanaf 17.30 uur tot 19.00 uur een (inloop)bijeenkomst plaats waar u nadere informatie kunt vinden over het bestemmingsplan. Ook is er dan voldoende ruimte voor individuele vragen en/of opmerkingen.

Meer informatie

Nadere inlichtingen kunt u verkrijgen bij Jan van Manen van de afdeling Wonen en Leven, telefoonnummer (0318) 538 538.

Naar boven