Ontwerpbestemmingsplan Zevenhuizen Oost

Logo Leek

Burgemeester en wethouders van Leek maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Zevenhuizen Oost (2016) ter inzage ligt.

Het ontwerpbestemmingsplan voorziet in een gefaseerde ontwikkeling van een nieuw woongebied met maximaal 50 woningen aan de oostzijde van het dorp Zevenhuizen. Het plangebied wordt globaal begrensd door de bestaande woningbouw aan het Hoofddiep (westzijde) en de Kokswijk (zuidzijde), de denkbeeldige lijn in het verlengde van de Evertswijk (noordzijde) en de bestaande watergang in het aan het plangebied grenzende agrarisch gebied (oostzijde). Het bestemmingsplan biedt een direct bouwrecht voor fase 1, terwijl de ontwikkeling van de fasen 2 en 3 van het plan gebonden zijn aan een wijzigingsbevoegdheid.

Het bestemmingsplan voor Zevenhuizen Oost voorziet in een wijziging van het in 2014 door de raad vastgestelde bestemmingsplan Zevenhuizen Oost. Wijziging is noodzakelijk, omdat het verkavelingsplan dat de basis vormde voor het bestemmingsplan uit 2014 is aangepast.

Het ontwerpbestemmingsplan Zevenhuizen Oost (2016) ligt vanaf 24 maart 2016 gedurende zes weken tijdens openingstijden ter inzage bij het Klantcontactcentrum in het gemeentehuis te Leek. Gedurende de termijn van ter inzage legging kan iedereen de stukken inzien en schriftelijk of mondeling een zienswijze kenbaar maken bij de gemeenteraad van Leek, Postbus 100, 9350 AC Leek. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kan contact worden opgenomen met het Klantcontactcentrum (0594 -551515). Het ontwerpbestemmingsplan kan ook worden geraadpleegd via de website www.leek.nl en via www.ruimtelijkeplannen.nl (plancode: NL.IMRO.0022.BPZH16UITB1-OW01). De bronbestanden van het plan zijn via de website van de gemeente te verkrijgen.

Naar boven