Kennisgeving inspraak ontwerp-gedoogplicht tijdelijke werkterreinen dijkverbetering Veiligheid Zuidelijke Randmeren en Eem

Logo Utrecht

ONDERWERP

Om het achterland van de zuidelijke randmeren en de Eem te kunnen beschermen tegen mogelijke overstromingen is door het Waterschap Vallei en Veluwe het projectplan Veiligheid Zuidelijke Randmeren en Eem vastgesteld conform artikel 5.4 e.v. van de Waterwet. Op 21 mei 2014 is dit projectplan onherroepelijk geworden. Voor de uitvoering van de dijkverbetering is het noodzakelijk dat het waterschap tijdelijk gebruik kan maken van werkterreinen. Deze werkterreinen zijn op sommige locaties van de dijkverbetering gelegen op particulier eigendom. Het waterschap heeft met alle rechthebbenden overleg gevoerd en op een geval na is overeenstemming bereikt met de rechthebbenden. Het waterschap is voornemens om op die werkterreinen waarover nog geen overeenstemming is bereikt, een gedoogplicht op te leggen op grond van artikel 5.24 Waterwet.

PROCEDURE

Gedeputeerde Staten van Utrecht treden op als coördinerend bevoegd gezag voor deze dijkverbetering. Dit betekent onder meer dat zij alle besluiten die noodzakelijk zijn voor de uitvoering van het projectplan coördineren, zo ook deze gedoogplichtbeschikking. Deze beschikkingen worden voorbereid met toepassing van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht en de projectprocedure van hoofdstuk 5, paragraaf 2 van de Waterwet. Daarnaast is de Crisis-en herstelwet van toepassing.

Na vaststelling van de gedoogplichtbeschikking door het waterschap kan door belanghebbenden, die in de ontwerpfase zienswijzen hebben ingediend of redelijkerwijs niet verweten kan worden geen zienswijze te hebben ingebracht, beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In het beroepschrift dienen de gronden van het beroep te zijn opgenomen op straffe van niet-ontvankelijkheid.

INZAGE

De ontwerp-gedoogplichtbeschikking ligt van 24 maart 2016 tot en met 9 mei 2016 op werkdagen tijdens kantooruren ter inzage bij:

  • de provincie Utrecht, in het provinciehuis, Archimedeslaan 6, Utrecht (melden bij de receptie);

  • Waterschap Vallei en Veluwe, Steenbokstraat 10, Apeldoorn;

  • de gemeente Bunschoten, afdeling Communicatie, Stadsspui 1, Bunschoten-Spakenburg;

Bovengenoemd stuk en deze bekendmaking staan ook op de website van het Waterschap Vallei en Veluwe www.vallei-veluwe.nl/werk-uitvoering/dijkverbetering/actueel/gedoogplicht-Waterwet

ZIENSWIJZEN

Een ieder kan van 24 maart tot en met 9 mei 2016 schriftelijk en/of mondeling zijn zienswijze over de ontwerpgedoogbeschikking voor de dijkverbetering Veiligheid Zuidelijke Randmeren en Eem naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen kunt u indienen bij Gedeputeerde Staten van Utrecht, Postbus 80300, 3508 TH Utrecht, t.a.v. mevr. I.M. Bekkers onder vermelding van Veiligheid Zuidelijke Randmeren en Eem en van het besluit waar de zienswijze betrekking op heeft. Daarbij kan worden verzocht om persoonlijke gegevens niet bekend te maken. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen en/of inlichtingen kun u tevens contact opnemen met Gedeputeerde Staten van Utrecht, mevr. I.M. Bekkers, tel 030- 2583392.

INLICHTINGEN

  • -

    algemene zaken en procedure: mevr. I.M. Bekkers, tel 030-2583392

  • -

    inhoud gedoogplichtbeschikking, mevr. J. van Beest, tel. 055-5272911.

Naar boven