Provincie Overijssel, Kennisgeving ontwerpbesluiten tijdelijke omlegging wegverbinding de Slaper, Gebiedsontwikkeling IJsseldelta-Zuid / Reevediep (cluster 13)

Logo Overijssel

Burgemeester en wethouders van de gemeente Kampen en het dagelijks bestuur van Waterschap Drents Overijsselse Delta hebben vergunningaanvragen op grond van respectievelijk de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) en de Waterwet ontvangen en zijn voornemens vergunning te verlenen voor:

 

  • -

    De tijdelijke omlegging van de wegverbinding de Slaper tussen de Zwartendijk/Nieuwendijk en het viaduct over de Hanzelijn, gedurende een periode van maximaal 10 jaar. Deze omlegging is nodig omdat het huidige tracé van de Slaper wordt doorsneden door de hoogwatergeul en de bijbehorende dijken. Ten behoeve van de waterhuishouding worden naast de wegverbinding ook enkele watergangen en duikers aangelegd. Voor de omlegging wordt gedurende een periode van 10 jaar afgeweken van het bestemmingsplan en vinden ingrepen in de waterhuishouding plaats. Om die reden zijn respectievelijk een omgevingsvergunning en een watervergunning nodig. Voor de locaties van de wegverbinding, de watergangen en de duikers wordt verwezen naar het ontwerpbesluit en de bijbehorende stukken. 

    Op de voorbereiding en bekendmaking van deze besluiten is de provinciale coördinatieregeling van toepassing.

     

    Waar en wanneer kunt u de ontwerpbesluiten inzien?

    De ontwerpbesluiten en de bijbehorende stukken (inclusief de aanvragen) liggen van donderdag 24 maart 2016 tot en met woensdag 4 mei 2016 ter inzage op de volgende locaties:

  • -

    provinciehuis Overijssel, Luttenbergstraat 2 te Zwolle, geopend op werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur;

  • -

    gemeentehuis Kampen, Burgemeester Berghuisplein 1 te Kampen, geopend op maandag, dinsdag en donderdag van 8.30 uur tot 17.00 uur, woensdag tot 19.00 uur en vrijdag tot 16.00 uur. 

    Alle documenten zijn te raadplegen via www.ruimtevoorderivierijsseldelta.nl.

     

    Hoe kunt u uw zienswijze indienen?

    Tijdens de periode van terinzagelegging, van donderdag 24 maart 2016 tot en met woensdag 4 mei 2016, kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze naar voren brengen.

    Alle zienswijzen worden in een Reactienota samengevat en beantwoord. U kunt verzoeken om uw persoonlijke gegevens niet bekend te maken in de Reactienota.

    Alleen een belanghebbende die over het ontwerpbesluit een zienswijze naar voren heeft gebracht, kan later tegen dat besluit beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (tenzij hem geen verwijt kan worden gemaakt van het niet naar voren brengen van een zienswijze).

     

    Schriftelijk

    Stuur uw schriftelijke zienswijze naar:

    Gedeputeerde Staten van de provincie Overijssel

    t.a.v. Coördinator Procedures IJsseldelta-Zuid, de heer J.J. van Burg

    Postbus 10078

    8000 GB Zwolle

     

    Mondeling

    U kunt uw zienswijze ook mondeling naar voren brengen. Wilt u van deze mogelijkheid gebruik maken, neem dan binnen de periode van terinzagelegging contact op met de heer J.J. van Burg via telefoonnummer 06-20613270, zodat met u een afspraak gemaakt kan worden.

    Van een mondelinge zienswijze wordt een bondig verslag gemaakt.

     

    Wat gebeurt er met uw zienswijze?

    Een ieder die een zienswijze heeft ingediend, krijgt een ontvangstbevestiging.

    Alle zienswijzen worden doorgestuurd naar de desbetreffende bevoegd gezagsinstantie, die de zienswijzen betrekt bij het nemen van het definitieve besluit. Uiterlijk tegelijkertijd met het bekendmaken van het definitieve besluit wordt iedere indiener van een zienswijze geïnformeerd hoe het bevoegd gezag met de zienswijze is omgegaan.

     

    Crisis- en herstelwet

    IJsseldelta-Zuid valt onder de Crisis- en herstelwet. Deze wet richt zich op versnelling van projecten en bevat onder andere bepalingen voor de beroepsprocedure.

     

    Vragen

    Voor vragen en nadere informatie over het project en de procedure kunt u terecht bij de coördinator procedures IJsseldelta-Zuid van de provincie Overijssel, de heer J.J. van Burg, via telefoonnummer 06-20613270.

Naar boven