Coördinatieregeling bestemmingsplan Aldi Gronsveld / Cadier en Keer 2015 en omgevingsvergunning bouwen van een Aldi

Logo Eijsden-Margraten

De gemeenteraad van Eijsden-Margraten heeft op 21 juli 2015 op grond van artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) besloten toepassing te geven aan de coördinatieregeling ten behoeve van het bestemmingsplan Aldi Gronsveld / Cadier en Keer 2015 en de omgevingsvergunning voor het bouwen van een Aldi. Vanwege die coördinatie worden de hieronder vermelde besluiten gelijktijdig voor beroep ter inzage gelegd.

Burgemeester en wethouders van Eijsden-Margraten maken, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wro, bekend dat de gemeenteraad van de gemeente Eijsden-Margraten op 15 maart het bestemmingsplan ´Aldi Gronsveld / Cadier en Keer 2015’ (planidentificatienummer NL.IMRO.1903.BPALDI2015-VG01) heeft vastgesteld.

Vastgesteld bestemmingsplan Aldi Gronsveld / Cadier en Keer 2015

Het bestemmingsplan heeft betrekking op drie deelgebieden, te weten de locaties gelegen aan de Burg. Frans Cortenraadstraat te Gronsveld (naast de A2) en de Kampweg te Gronsveld (de voormalige Land- en tuinbouwschool) en de locatie aan het Raadsplein te Cadier en Keer (centrum).

Dit plan voorziet in de verplaatsing van de supermarktfunctie aan de locatie Kampweg naar de locatie Retailpark A2 Gronsveld. Met deze planologische wijziging worden tevens de volledige 20.000 m2 detailhandel op de locatie Kampweg geschrapt, derhalve is het uitgesloten ter plaatse nog een supermarkt te vestigen.

De supermarkt op de locatie Retailpark A2 Gronsveld komt in de plaats van het beoogde hotel (8 bouwlagen). In één bouwlaag wordt er nu een supermarkt van 1.600 m2 bruto vloeroppervlak (b.v.o.) mogelijk gemaakt.

Op de locatie Raadhuisplein zorgt dit plan voor het mogelijk maken van een uitbreiding van de bestaande Aldi met ca. 170 m2 b.v.o.

Verleende omgevingsvergunning bouwen van een Aldi

De omgevingsvergunning voorziet in het bouwen van een Aldi op het perceel kadastraal bekend gemeente Gronsveld, sectie B, no. 4017. De omgevingsvergunning maakt het mogelijk om een supermarkt te bouwen op het Retailpark A2 Gronsveld. De omgevingsvergunning is op 15 maart 2016 (ná de raadsvergadering) door burgemeester en wethouders verleend.

Het vastgestelde bestemmingsplan en de verleende omgevingsvergunning met alle bijbehorende stukken liggen vanaf donderdag 24 maart 2016 tot en met woensdag 4 mei 2016 ter inzage in het gemeentehuis, Amerikaplein 1 te Margraten. Voor inzage in het vastgestelde bestemmingsplan en de verleende omgevingsvergunning kunt u contact opnemen met het KlantContactCentrum via telefoonnummer 043 458 8488. Het bestemmingsplan en de vergunning zijn tevens te raadplegen via de website www.eijsden-margraten.nl en via http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.1903.BPALDI2015-VG01.

Het besluit is gecoördineerd vastgesteld. Op grond van de artikelen 3.30 en 8.3 van de Wro worden de verschillende besluiten als één besluit voor beroep aangemerkt.

Belanghebbenden die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht alsmede belanghebbenden aan wie redelijkerwijze niet kan worden verweten dat zij niet overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht, kunnen binnen de termijn van terinzagelegging tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan beroep instellen. Beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Voor het indienen van een beroep wordt griffierecht geheven.

Het besluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen deze termijn – naast het indienen van beroep – een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Eijsden-Margraten, 23 maart 2016

 

Naar boven